Cum îi enervezi pe ceilalți când trimiți SMS-uri

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 28 martie 2016, 14:18
Cine ar fi crezut că atunci când pui un punct la finalul SMS-ului, riști să îl scoți din sărite pe destinatar. Vezi cele mai enervante obiceiuri de tastare, potirvit cercetătorilor.

Folosești punct la finalul propoziției

În mod normal, punctul este cel care încheie o propoziție, însă atunci când îl pui într-un SMS, riști să pari lipsită de sinceritate. Cercetătorii de la Universitatea Binghamton au arătat că oamenii percep ca nesincere propozițiile scurte, care au un punct la final. Dacă nu îți place să îți lași fraza neterminată, atunci poți înlocui punctul cu semnul exclamării. Alte studii au arătat că acest semn de punctuație te face să pari mai sinceră.

Nu scrii corect

O simplă greșeală de scriere îl poate face pe bărbatul care te place să se îndepărteze de tine și invers, potrivit unui sondaj efectuat de un site de matrimoniale și citate de rd.com. Trebuie să mai știi că nimeni, nici posibilii iubiți, nici prietenii, nu sportă să le răspunzi foarte scurt, cu un simplu „k”, de exemplu. Fă un efort și leagă două-trei cuvinte.

Îți ceri scuze prin SMS

Când îți ceri scuze printr-un SMS, nu vei obține iertarea căutată. Nu depui niciun efort să privești în ochi persoana pe care o dezamăgești și nu îi arăți că te simți, într-adevăr, prost. Dacă vrei, înbtr-adevăr, să obții iertare, întâlnește-te cu persoana respectivă și spune-i că ai greșit.

Citește și: Cele mai amuzante SMS-uri trimise de părinți către copiii lor

Trimiți SMS-uri în cinematograf

Nimic nu este mai enervant decât să începi să scrii mesaje într-o sală de cinematograf, când luminile sunt stinse și toată lumea este concentrată la film. Cei din jurul tău vor fi deranjați de lumina puternică și fii sigură că nu vor avea o părerea foarte bună despre tine. La fel de antipatici sunt și oamenii care trimit mesaje în timp ce mănâncă.

Trimiți un SMS la mai multe persoane în același timp

Nu spune nimeni să nu ai un grup mic, cu cei mai buni prieteni, în telefon și să le trimiți mesaje în același timp. Dacă, însă, trimiți un mesaj către toată agenda, riști să îi enervezi pe oameni. Poate ție îți place să primești felicitări de la toată lumea, dar ceilalți nu vor vrea să audă toate comentariile despre reușitele tale. Păstrează-ți SMS-urile cât mai personale.

Trimiți un SMS nou pentru fiecare cuvânt

Știi când te grăbești și îi trimiți prietenei tale o propoziție în 10 SMS-uri? Este foarte enervant. Încearca sa scrii toată fraza într-un mesaj și abia când reușești asta, trimite.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter