Cum îți distrugi drumul către succes

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 14 martie 2022, 15:50
Muncești mult, respecți termenele-limită și ai rezultate foarte bune. Cu toate acestea nu ai fost luată până acum în considerare pentru o promovare. Deși ești omul de bază în compania sau departamentul la care lucrezi, este posibil să faci anumite greșeli prin care îți distrugi singură drumul către succes.

Vezi care sunt greșelile care îți distrug drumul spre succes

Ești negativistă

Imediat cum șeful tău îți trântește un proiect pe birou începi și te plângi colegilor cât de mult ai de muncă și a mai picat și această nouă sarcină tot pe capul tău. Dacă aceasta este reacția ta atunci când ți se dau noi responsabilități, după care te gândești că ești prost plătită pentru munca pe care o depui, nu vei face altceva decât să te demotivezi. Dacă ai această frustrare, pe care ai lăsat-o nerezolvată, poate este cazul să iei taurul de coarne. Dacă nu, în loc să gândești negativ, mai bine îmbrățișează situația cu umor.

Citește și: Ce lucruri nu trebuie să atingi nici în ruptul capului la serviciu

Ești prea rigidă

Conform unui studiu realizat în Marea Britanie, tendința angajărilor în cadrul departamentelor de recrutare se bazează pe capacitatea unei persoane de a se adapta la schimbare. Dacă se implentează noi programe, vi se pun la dispoziție cursuri de pregătire, nu rata nici o astfel de ocazie. Vei avea de învățat și nu știi când îți vor folosi.

Ești prea competitivă

Competiția este cheia performanței unei echipe, în cadrul unei companii, însă nu este cazul să exagerezi. Și asta pentru că te vei încărca de energii negative față de ”adversarii” tăi. Vei avea un comportament nepotrivit, care te va dezechilibra emoțional, va crea tensiuni și îți va afecta munca. Iar asta se va vedea foarte clar… mai sus.

Eviți petrecerile date de companie

Poate nu îți face plăcere să stai mai mult de 9 ore cu persoanele cu care lucrezi, însă dacă se organizează un eveniment după serviciu, ar fi bine să te duci. Nu doar că vei avea ocazia să-ți cunoști colegii în alte împrejurări, dar se creează și o legătură mai bună în echipă.

Întârzii tot timpul

Ai obiceiul să întârzii la întâlniri, ședințe sau prezentări? Fă ceva să schimbi asta. Întârziatul la serviciu denotă lipsă de respect față de munca ta, față de colegii care ajung la timp și față de șeful tău. În plus, vei fi nevoită constant să inventezi scuze, care nu vor fi crezute la nesfârșit. Așadar, riști să-ți pierzi din credibilitate.

Bârfești

Studiile recente arată că o bârfă mică la serviciu ajută la eliberarea stresului acumulat la locul de muncă. Totuși, limitează-te la asculta și caută să nu răspândești zvonurile pe care le auzi. Dacă tu o faci crezând că vei intra pe sub pielea colegelor, te înșeli. Pentru că cine bârfește cu tine, va bârfi și despre tine. Așadar, bârfa nu te va ajuta la nimic.

Foto: Pixabay.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter