Cum recunoști un prădător emoțional

De Amelia Matei, pe
O privire sau un cuvânt sunt de ajuns pentru a deprima o persoană și a face-o să înceapă un proces auto-distructiv. Vezi cum recunoști un prădător emoțional și cum te poți feri de el.

Prădătorii emoționali par inofensivi, de aceea trebuie să ai mare grijă în cine ai încredere și pe cine lași în viața ta, potrivit steptohealth.com. Îi poți întâlni peste tot: la muncă, în rândul familiei, în grupul de prieteni. Este important să știi cum îi recunoști, pentru a ști cum să te ferești de ei.

Cum se comportă un prădător emoțional

Un prădător emoțional pare o persoană normală la prima vedere, însă în momentul în care ajungi să îl cunoști, poți vedea că este zgârcit, egocentrist și narcisist. Obiectivul său este să își controleze victima și să o termine psihologic.

În sinea lor, aceste persoane se simt inferioare, chiar dacă nu lasă să se vadă asta, pentru că au grijă să fie arogante. Sunt oameni plini de furie și regrete, chiar dacă nu arată asta. Au opinii ferme, chiar extreme, și nu accepta poziția celorlalți. Prădătorii emoționali simt nevoia să fie admirați și doriți, vor să aibă mereu dreptate și să se simtă puternici. Încearcă să dea de înțeles că nu au emoții, uneori purtându-se ca și cum ar disprețui orice trăire.

Citește și: Cum știi că suferi de sindromul Anna Karenina

În copilărie, prădătorii emoționali sunt agresivi și chiar violenți cu ceilalți copii, pentru că vor să fie în centrul atenției. În adolescență sunt reci, distanți, nu au o viață socială și au puțini prieteni pe care, de obicei, îi manipulează. Când ajung adulți, acești oameni sunt preocupați să aibă mereu dreptate și sunt foarte înfumurați.

Cum devii victima unui prădător emoțional

Victimele prădătorilor emoționali sunt caracterizate de blândețe, onestitate, optimism și putere spirituală. Au calitățile pe care și le doresc și aceste persoane periculoase, dar pe care nu le pot avea, așa că încep să îi rănească pe cei care le au.

Un prădător emoțional caută o astfel de persoană pentru că vrea să îi absoarbă energia și fericirea. Victimele sale nu își dau seama că sunt manipulate și caută să înțeleagă un comportament deplasat. Chiar dacă văd agresivitatea și răutatea prădătorului, se gândesc că îl pot vindeca sau repara. O astfel de persoană nu se schimbă, așa că dacă o vezi în preajma ta, dă-o la o parte.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter