Cum să îți aranjezi dormitorul ca să te odihnești bine

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Luni, 04 aprilie 2016, 11:57

Nu este de ajuns să te relaxezi, ca să te odihnești bine, ci trebuie să ții cont și de felul în care ți-ai organizat dormitorul. Vezi cum ar trebui să fie ca să ai un somn liniștit.

Ce culoare trebuie să aibă pereții

Dacă vrei să dormi bine, atunci pereții din dormitor ar trebui zugrăviți cu albastru. Oamenii care se înconjoară de această nuanță liniștitoare se odihnesc mai bine decât cei care au dormitorul în alte culori. Nu alege o nuanță intensă de albastru, ci una cât mai deschisă.

Care este temperatura potrivită

Dacă vrei să ai un somn liniștit, temperatura din cameră ar trebui să fie de aproximativ 19 grade Celsius, potrivit prevention.com. Pe măsură ce începi să adormi, temperatura corpului scade, cel mai mic nivel înregistrându-se la 5 dimineața. Temperaturile ridicate interferează cu ciclul natural de somn și te poate trezi în timpul nopții.

Ce trebuie să auzi pe fundal

Dacă vrei să ignori alarmele și mașinile de afară, atunci asigură-te că ai pe fundal un zgomot alb, care are rolul de a te relaxa. Vei avea un somn neîntrerupt!

Ce trebuie să miroși

Studiile au arătat că mirosul de lavandă scade bătăile inimii și tensiunea arterială, astfel că te ajută să dormi mai bine. Pune pe fața de pernă câteva picături de ulei de lavandă și te vei odihni foarte bine.

Cum trebuie să fie lenjeria

Ideal ar fi să îți schimbi lenjeria o dată pe săptămână. Nu numai pentru că vei scăpa de acarieni și vei preveni, astfel, apariția alergiilor, ci și pentru că te odihnești mai bine în așternuturi proaspete. Studiile au arătat că 75% dintre oameni susțin că dorm mai bine când ai lenjerie curată, care miroase a proaspăt spălat.

Cum trebuie să fie patul

Deși cercetările arată că este bine să nu îți faci patul, pentru că ții acarienii departe, dacă vrei să ai un somn odihnitor, ar trebui să fii ceva mai ordonată. Nu-i așa că altfel este când te bagi într-un pat curat și ordonat decât în unul pe care îl găsești în aceeași stare în care l-ai lăsat dimineață? Dacă nu ne crezi, fă un experiment și convinge-te singură. Oamenii care își fac patul cu regularitate se odihnesc mai bine. Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter