De ce majoritatea personajelor din desene animate poartă mănuși

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 02 iunie 2020, 18:15
Mickey Mouse, Pinocchio și Bugs Bunny sunt doar câteva dintre celebrele personaje de desene animate ce poartă mănuși. Dar care este explicația pentru aspectul lor? Răspunsul l-au aflat jurnaliștii de la publicația Vox, care au întrebat un specialist în domeniu.

Profesorul John Canemaker de la Universitatea din New York și istoric de artă a animației a precizat că există mai multe motive pentru care îndrăgitele personaje poartă mănuși.

Se pare că inițial personajele erau desenate de mână, iar animatorilor le era mai ușor să le deseneze cu mănuși. Astfel, timpul de desenare era mai scurt.

„Timpul pe care îl aveau la dispoziție desenatorii influențau și stilul în care era conturat personajul”, a explicat profesorul Canemaker.

Citește și: Top 10 filme de animație pentru copii

Un al doilea motiv ar fi acela că, în trecut, desenele animate erau alb-negru și, pentru a crea un contrast mai mare și a-i face pe telespectatori să delimiteze mai bine obiectele și personajele din cadru, animatorii le-au pus personajelor principale mănuși.

Chiar Walt Disney a explicat, mai demult, că i-a pus mănuși lui Mickey Maouse atât pentru contrast, dar și pentru a-l face mai uman.

Însă acest lucru se întâmpla în trecut. În prezent, personajele negative sunt cele care apar cu mănuși, iar explicația este una simplă: mănușile sunt simbolul secretelor, al intrigilor.

Vezi în Galeria FOTO mai multe imagini cu câteva dintre personajele tale preferate din filmele de animație.

Sursă foto: © Disney

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter