(P) De la fotografie la poveste. Cum să spui povești frumoase prin imaginile pe care le surprinzi cu telefonul tău inteligent

De Revista Unica, pe Ultimul update Joi, 03 mai 2018, 21:11
Ai sute, poate chiar mii de poze în galeria foto a telefonului. Selfie-uri cu prietenii, apusuri la munte, răsărituri la mare sau locuri frumoase din călătorii... Cum ar fi însă ca numărul fotografiilor să fie mai mic, iar poveștile mai frumoase?

Strângem emoții și surprindem mici povești, pe care le păstrăm și ne reîntoar­cem cu drag la ele, ori de câte ori vrem să ne amintim de oameni, de locuri sau poate doar de sentimentele din acele momente.

Cum ar fi însă ca numărul fotografiilor să fie mai mic, iar poveștile, mai frumoase? Pentru asta ai nevoie de un smartphone cu o cameră foto performantă, care să „știe“ ce e de făcut indiferent de situație, și de sfaturile unui fotograf profesionist.

Pentru asta ai nevoie de Huawei P20 Pro, primul smartphone din lume cu sistem triple camera Leica, și de sfaturile lui Vlad Eftenie, fotograful care a cucerit social media cu imaginile de poveste pe care le surprinde.

Sfaturile lui Vlad pentru a surprinde mai ușor fotografii de colecție? „Oricât de avansată este însă o cameră foto, ea nu face poze bune de capul ei. Trebuie puțină atenție, fără să fie nevoie să fim fotografi profesioniști. În primul rând, totul începe cu observarea și identificarea subiectelor relevante. O poză bună este memorabilă, spune o poveste, aduce ceva nou.

Apoi, lumina și umbra sunt ingrediente principale. Regulile de compoziție sunt numeroase, recomand lucrul minima-list, cu cât mai puține elemente în cadru. Spațiu, lumină, culoare, o întâmplare, o situație neașteptată, amuzantă, un loc special. Indiferent de genul abordat, o ima-gine bună se obține cu viziune, pasiune, emoție, stăpânind bine tehnica de lucru și căutând atât armonia interioară, cât și pe cea din jurul nostru.“

Iar Vlad se bazează în cea mai mare parte a timpului pe telefonul său mobil, întrucât îi place ca „ședințele sale foto“ să fie spontane, așa că alegerea modelelor Huawei, producătorul de smartphone-uri recunoscut pentru calitatea excepțională a camerelor foto, proiectate împreună cu Leica și integrate în produsele sale din seriile P și Mate, nu este deloc întâm­plătoare.

Tocmai de aceea, este unul din primii români care are noul vârf de gamă Huawei și care a surprins deja sute de fotografii artistice cu acest model, despre care crede că: „Huawei P20Pro este un instrument de înaltă precizie. Îndepli­nind multiple funcții, specifice acceso­riilor electronice de uz zilnic, excelează în zona fotografiei. Depășește concu­rența la toate capitolele tehnice, arată ex­ce­lent, cu detalii de design superb rea­lizate. Pentru amatorii de fotografie, ofe­ră numeroase opțiuni de lucru, ieșind în în­tâmpinarea realizării fotografiilor reu­șite. Meniuri presetate, moduri de lucru prestabilite, recunoașterea auto­ma­tă a scenelor pozate, control total al setărilor, Huawei P20 Pro devine o platformă de realizare a imaginilor cu impact. 40 de megapixeli, 3 camere, alb negru și color, zoom optic, interfață persona­lizată, opțiuni multiple.“

AI telefonul viitorului?

Huawei a lucrat îndeaproape cu fotografi, dar și cu specialiști Leica Camera AG pentru a putea dezvolta și pentru a crea o nouă generație de telefoane inteligente, care permite utilizatorilor să stăpânească ușor arta surprinderii fotografiei perfecte.

Huawei P20 Pro le oferă acestora cea mai avansată experiență de utilizare a unei camere, disponibilă într-un smartphone, datorită funcțiilor AI integrate – Inteligența Artificială „știe ce trebuie făcut“ pentru a realiza fotografia perfectă. Datorită acestor tehnologii, camera recunoaște în mod automat subiecții și își poate ajusta setările în funcție de aceștia, pentru a îmbunătăți rezultatele. Mai mult, camera este capabilă și să ghideze utilizatorul cu privire la detalii legate de compoziție și încadrare, oferindu-i informații prețioase, cunoștințe pe care un profesionist le învață în mult mai mult timp.

În plus, display-ul FullView de la Huawei pune și mai mult în valoare frumusețea imaginilor, în timp ce bateria ultraeficientă le permite utilizatorilor să rămână conectați și să facă adevărate ședințe foto timp de ore
întregi.

HUAWEI P20 Pro Twilight Front and Rear Diagonal micModelul P20 Pro este disponibil pe plan local în variantele de culoare Black, Twilight și Midnight Blue, la un preț recomandat de 3 900 lei.

Sistemul triple camera Leica, cu senzori de 40 MP, 20 MP, respectiv 8 MP, combinat cu inovații precum „Object Recognition AI“, face posibilă o experiență de fotografiere profesională.

Foto: Huawei, Vlad Eftenie

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter