Echinocțiul de toamnă, 23 septembrie. Ziua este egală cu noaptea

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Joi, 19 septembrie 2019, 22:23
Echinocțiul reprezintă momentul în care ziua și noaptea sunt egale și se petrece de două ori pe an, primăvara și toamna.

Echinocțiul de toamnă reprezintă încheierea oficială a sezonului de vară, odată cu trecerea Soarelui din emisfera nordică în emisfera sudică, aspect care se petrece, anul acesta, pe data de 23 septembrie. Acum începe toamna astronomică, iar zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi. Scurtarea zilei se continuă până la solstițiul de iarnă, care se petrece în jurul datei de 22 decembrie.

Echinocțiul de toamnă: ziua este egală cu noaptea

Echinocţiul de toamnă reprezintă momentul în care Soarele trece prin punctul de intersecţie a eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Singurele diferențe se înregistrează în zona Polului Nord și Sud. Astfel, la Polul Nord, odată cu echinocțiul de toamnă începe lunga noapte polară, iar la Polul Sud, Soarele va sta deasupra orizontului, timp de 6 luni, până la momentul echinocţiului de primavară. Totodată, în emisfera sudică a Pământului, data de 22 septembrie marchează începutul primăverii.

Echinocțiul de toamnă: intrăm în zodia Balanță

Echinocțiul de toamnă 2019 se petrece pe data de 23 septembrie, ora 10:50. În această zi, soarele va răsări şi va apune chiar în punctele cardinale est şi vest. Punctul echinocţiului de toamnă, numit şi „punct autumnal”, se află pe sfera cerească la intersecţia eclipticii cu ecuatorul ceresc. Din punct de vedere astrologic, echinocțiul de toamnă coincide întocmai cu intrarea Soarelui în zodia Balanță, o zodie a echilibrului și a reconsilierii. Energia Balanței este una pozitivă și benefică pentru a ne pune ordine în gânduri și acțiuni și astfel să ne pregătim pentru intrarea în anotimpul rece.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter