Seriale cu vampiri – Cele mai apreciate serii cu vampiri și vârcolaci

Ultimul update Joi, 19 noiembrie 2020, 12:11
Cele mai bune seriale cu vampiri, vârcolaci și alte creaturi întunecate au primit foarte multe aprecieri din partea publicului, dar și a criticilor. Iată o selecție a celor mai bune seriale cu vampiri ce merită văzute:

Cuprins

Cele mai bune seriale cu vampiri și vârcolaci

Supernatural

Printre ceele mai de succes seriale cu vampiri, care are 15 sezoane și peste 300 de episoade, Supernatural spune povestea povestea lui Sam și a lui Dean, doi frați uniți de același destin. Misiunea lor este să găsească și să ucidă vampiri și alte creaturi întunecate. Pe parcursul călătoriei lor, ce are ca scop principal să găsească creatura ce le-a ucis mama, aceștia vor descoperi că tot felul de puteri despre care nu știau.

Penny Dreadful

Penny Dreadful se numără, de asemenea printre cele mai bune seriale cu vampiri care au ajuns pe micile ecrane din întreaga lume. Acesta prezintă unele dintre cele mai terifiante personaje ale literaturii universale, inclusiv pe cea a doctorului Frankenstein și monstrul creat de acesta. Toate aceste creaturi celebre și înfricoșătoare fac echipă pentru a opri forțele supranaturale să distrugă lumea, întreaga intrigă a seriei fiind plasată în Londra victoriană.

Being Human

Being Human, unul dintre cele mai premiate seriale cu vampiri, urmărește viața a trei tineri:unul este vârcolac , unul vampir și celălalt este fantomă. Aceștia împart un apartament și se confruntă cu problemele ce vin la pachet cu natura fiecăruia dintre ei. Este un considerat unul dintre cele mai de succes seriale BBC și are cinci sezoane, în total 37 de episoade.

Van Helsing

Unul dintre cele mai cunoscute seriale cu vampiri, Van Helssing se bazează pe povestea celebrului vânător de vampiri Abraham von Helsing. Vanessa Helsing este o urmașă îndepărtată a acestuia și este readusă la viață. Primul lucru pe care frumoasa femeie ajunge să îl afle este acela că vampirii au ajuns că controleze întreaga lume. Vanessa este singura persoană din lume care are șansa să îi oprească pe vampiri să conducă planeta și să o distrugă bucată cu bucată și să ridice blestemul sumbru care fusese aruncat asupra familiei sale.

The Strain

Deși nu se află printre cele mai populare seriale cu vampiri, The Strain a primit aprecierile criticilor. Acțiunea pornește de la ideea unui virus care transformă oamenii în vampiri. Cel desemnat să investigheze problema și să oprească epidemia care amenință să cuprindă întreaga planetă este doctorul Ephraim Goodweather, conducătorul Centrului pentru Controlul Bolilor Canary Team din New York.

Buffy the Vampire Slayer

Unul dintre cele mai vizionate seriale cu vampiri, Buffy the Vampire Slayer spune povestea unei tinere care află că destinul ei este acela de a vâna și ucide vampiri și demoni. Pe lângă faptul că își salvează prietenii de câte ori este cazul, ea apără și orașul de forțele malefice și creaturile infernale.

Preacher

În top seriale cu vampiri se află și Preacher, care îl are în prim plan pe un preot care are nevoie de ajutorului unui vampir pentru a-l găsi pe Dumnezeu. Felul în care îmbină cu succes misterul cu umorul și personajele extrem de bine conturate transformă Preacher în unul dintre cele mai apreciate seriale ale genului.

Seriale de dragoste cu vampiri

Moonlight

Unul dintre cele mai apreciate seriale de dragoste cu vampiri, Moonlight spune povestea neobisuita a unui vampir care lucrează că detectiv particular și se îndrăgostește de o muritoare. Mick St. John este un detectiv nemuritor, din Los Angeles, care încalcă regulile tradiționale ale speciei sale vampirice și își folosește inteligența și puterile supranaturale pentru a-i ajuta pe muritori. Mick, rămas veșnic la vârsta 30 de ani, este la fel de atrăgător și carismatic, ca și în ziua în care a fost transformat în vampir de propria soție. După ce se îndrăgostește, Mick descoperă misterele și plăcerile pe care o viață de muritor le poate oferi.

The Vampire Diaries – unul dintre cele mai apreciate seriale cu vampiri adolescenți

Tot din seria celor mai apreciate seriale de dragoste cu adolescenți vampiri, The Vampires Diares urmărește viața Elenei Gilbert , o liceană de 17 ani care se îndrăgostește de vampirul Ștefan Salvatore. În mod absolut fantastic, acesta are 162 de ani. Relația celor doi, pe cât de bizară, pe atât de puternică, se complică în momentul în care fratele lui Ștefan își face apariția. Cei doi se îndrăgostesc de aceeași fată, Elena fiind prinsă între ei. Serialul s-a bucurat de un succes răsunător și a născut un adevărat cult. Ba chiar s-a deschis și un restaurant ce poartă numele Mystic Grill și are meniul cu denumiri inspirate din acțiunea serialului.

The Originals

Fruntaș în topul celor mai cunoscute seriale cu vampiri este cu siguranță și The Originals. Acțiunea filmului urmărește viața primilor vampiri din istorie. În prim plan se află Klaus, un hibrid, care se întoarce în orașul pe care chiar el l-a construit și pe care l-a lăsat în grija unui vampir Marcel, pentru a-l stăpâni din nou. Intriga se complică și mai tare în momentul în care Klaus află că va avea un copil cu Hayley, o tânără vârcolac față de care nu are sentimente.

Îți recomandăm și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter