Idei pentru sărbători fericite cu familia și prietenii, chiar și de la distanță

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 02 decembrie 2020, 14:01
Cum ar trebui să arate sărbătorile când trebuie să păstrăm distanțarea socială? Unii ar crede că singuratice, însă mulțumită tehnologiei, nu trebuie neapărat să fie așa.

Ne este dor de prieteni. Ne este dor de familie. Ne este dor de normalitatea de odinioară, care nu știm când va reveni. Dacă în primăvară speram la un Crăciun și un Revelion cu toți cei dragi, realitatea nu este la fel de optimistă. Trebuie să avem grijă de prietenii și rudele care se află în grupurile de risc în fața infecției cu COVID-19. Dar asta nu înseamnă că trebuie să uităm de ei, doar pentru că nu vor fi alături de noi fizic.

Fie că ți-e dor de un Secret Santa cu colegii de muncă, de board games cu prietenii sau de o sesiune de văzut filme împreună cu familia, nu trebuie să ratezi nimic. Dacă ai o conexiune la internet, ești doar la un pas distanță de a te distra pe cinste împreună cu cei dragi, în pofida vremurilor în care trăim.

Descoperă impostorul din grupul de prieteni cu „Among Us”

Idei pentru sărbători fericite cu familia și prietenii, chiar și de la distanță

Dacă ai copii sau dacă îți place să petreci timpul pe internet, este posibil să fi auzit deja de celebrul joc „Among Us”. Statisticile arată că zeci de milioane de oameni dețin jocul în momentul de față – și asta doar pe platforma Steam, nu și pe telefon. Nenumărați YouTuberi au ajuns să joace jocul live pe platformă, acest tip de conținut devenind viral.

„Among Us” este un joc social de tip multiplayer, al cărui acțiune se desfășoară în spațiu. Premisa este simplă: toți jucătorii se află pe o navă spațială de pe care trebuie să scape cu viață. Singura problemă? Doi dintre jucători primesc rolul de „impostori”, rolul lor fiind de a scăpa de restul fără să fie descoperiți. Se va lăsa cu discuții încinse, acuzații aruncate mai mult sau mai puțin pe drept pentru a descoperi trădătorii din echipă și cu multă distracție. Poți juca „Among Us” împreună cu cei dragi în mod gratuit pe telefon sau să îl cumperi pe Stream pentru a juca pe laptop.

Readu magia Secret Santa cu Elfster

Idei pentru sărbători fericite cu familia și prietenii, chiar și de la distanță

În alți ani, decembrie aducea după sine frumoasa tradiție de a juca Secret Santa – cu colegii de muncă, cu rudele, cu prietenii și nu numai. Secret Santa este un joc prin care fiecărei persoane dintr-un grup îi este atribuit în mod aleatoriu numele altei persoane din grup, căreia trebuie să îi ofere un cadou anonim. De regulă, există și o sumă maximă de bani în care trebuie să se încadreze cadourile.

Pentru un Secret Santa reușit de la distanță, există opțiunea Elfster (elfster.com). Ce este Elfster? Un site care îți permite să organizezi în mod gratuit acest joc specific de sărbători și de acasă. Site-ul trage la sorți pentru tine persoana căreia trebuie să îi dai cadoul și include o mulțime de opțiuni distractive, cum ar fi sesiuni de întrebări și răspunsuri anonime pentru a descoperi ce își dorește cel căruia trebuie să îi dai cadoul, dar și posibilitatea de a-ți construi propria ta listă de dorințe, pentru a-l inspira pe Moș Crăciunul tău secret.

Jackbox

Idei pentru sărbători fericite cu familia și prietenii, chiar și de la distanță

Îți plăcea să joci mima, Activity, Monopoly și alte jocuri de societate atunci când te adunai în grupuri mari cu prietenii? Dacă da, probabil că îți este dor de serile în care vă adunați și nu vă mai săturați de aceste jocuri. Poate că acum nu vă mai puteți strânge în grupuri mari, dar de aceea există Jackbox (jackboxgames.com).

Jackbox reprezintă o serie de jocuri online la prețuri accesibile, de care te poți bucura împreună cu cei dragi din confortul caselor voastre. Dacă aveți cu toții acces de internet, nu e nevoie decât de voie bună și chef de râsete. Cu jocuri precum Quiplash, Fibbage, Drawful și Trivia Murder Party, plictiseala iese din discuție, punându-ți la încercare creativitatea, imaginația, simțul umorului, dar mai ales talentul de a… păcăli.

Netflix Party

Idei pentru sărbători fericite cu familia și prietenii, chiar și de la distanță

Cui nu îi place să urmărească filme de Crăciun împreună cu familia? Acest act atât de simplu deține o magie proprie și o frumusețe în care se regăsește din plin spiritul sărbătorilor de iarnă. Dacă nu vrei să ratezi maratoanele de filme cu cei dragi din cauza pandemiei, poți recurge la Netflix Party.

Netflix Party este o extensie gratuită pentru browser-ul Chrome ce poate fi folosită de utilizatorii Netflix. Odată activată, tot ce trebuie să faceți tu și cei dragi este să vă logați fiecare pe conturile voastre de Netflix, iar extensia va sincroniza playback-ul unui film sau unui serial pe toate conturile voastre, astfel încât să puteți împreună în timp real și să comentați în chat. Cu atâtea filme de Crăciun nou-nouțe de la Netflix, precum Holidate și The Princess Switch: Switched Again, ai maratonul de filme de Crăciun asigurat.

Skribbl

Idei pentru sărbători fericite cu familia și prietenii, chiar și de la distanță

Poate că vrei să te bucuri de distracția unui joc de societate la distanță fără să cheltui niciun ban. În acest caz, poți alege fără griji Skribbl (skribbl.io). Ai talent la desen? Nici nu trebuie, pentru că asta va face jocul cu atât mai amuzant.

După ce creezi o cameră de joc, îți inviți prietenii să ți se alăture. Odată ce toată lumea se află la datorie, distracția poate începe. Fiecare dintre voi va primi un cuvânt sau o frază pe care trebuie să o ilustreze printr-un desen. Timpul de a ilustra este limitat, iar cel de ghicit în căsuța de chat la fel – însă cu cât o astfel de rundă se termină mai repede, cu atât sunt mai mari punctele primite de fiecare jucător (atât cel care a desenat, cât și cei care au ghicit). Combină jocul acesta cu o sesiune pe Skype și adu-ți aminte de cât de hazlie este partea ludică a vieții.

Pentru alte articole pline de idei interesante pentru sărbători, citește revista Unica de decembrie, care se găsește deja la punctele de difuzare a presei.

Foto – 123rf.com, YouTube, Elfster, Amazon, Netflix

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter