Portretul-robot al iubitorului de pisici

De Laura Davidescu, pe Ultimul update Miercuri, 05 august 2020, 14:58
Un studiu realizat în 2020 de către Purina ProPlan dezvăluie date interesante despre deținătorii de pisici din mediul urban din țara noastră.

Concluziile studiului arată că 4 din 10 orășeni își împart locuința cu una sau mai multe pisici, media fiind de 1,7 pisici/familie iubitoare de feline. Pisicile nu sunt mofturoase în privința tipologiei proprietarilor, ei fiind de toate vârstele și de ambele sexe. Totuși, 90% dintre pisici se află în casele unor cupluri sau familii. În plus, deținerea acestor animale de companie este văzută ca o responsabilitate, iar majoritatea proprietarilor are studii medii sau superioare (92%, respectiv 76%).

Peste jumătate dintre pisicari au ales să sterilizeze animalele, iar 60% dintre ei folosesc și hrană dedicată pisicilor sterilizate. Astfel, 56% dintre proprietari spun că și-au sterilizat pisica pentru a preveni gestația, 50% pentru a evita un comportament nepotrivit, 34% pentru a împiedica apariția unor boli, 31% au respectat sfatul veterinarului, iar 26% pentru a nu administra tratamente hormonale.

De ce sa nu folosesti urmatoarele cinci minute ca sa vezi care sunt cele mai frumoase pisici din lume?!

Studiul a fost realizat în luna martie pentru gama PURINA® PRO PLAN® STERILIZED, gamă de nutriție destinată special pisicilor sterilizate.

Sursa foto: Profimedia Images

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter