Secretul fericirii, descoperit după 80 de ani de studii

De Oana Savin, pe
După un studiu care a durat 80 de ani, oamenii de știință au descoperit care este adevăratul secret al fericirii. Savanții universității americane Harvard au ajuns la concluzia că fericirea nu ține de bani sau succes. Ei susțin că adevărata fericire constă în prieteni și o căsnicie armonioasă.

Pe parcursul a 80 de ani, cercetătorii au studiat viețile a 268 de bărbați, studenți ai universității Harvard, printre care se numără și fostul președinte american John F. Kennedy, relatează Daily Mail.

Citește și: Cele 4 aspecte esențiale de care depinde fericirea ta, conform științei

Bărbații implicați în studiu au fost intervievați sau chestionați în mod regulat pe întreg parcursul studiului.

Oamenii de știință le-au analizat succesul pe care aceștia l-au avut în carierelor lor și cât de bine a funcționat căsnicia acestora.

Au descoperit că prietenii buni au protejat oamenii de un declin mintal și emoțional.

Ceea ce am găsit surprinzător este faptul că atât relațiile cât și fericirea pe care ne-o aduce o relație influențează foarte tare sănătatea”, a declarat Robert Waldinger, direcotrul studiului.

Este important să avem grijă de corpul nostru, dar la fel de important este să avem grijă de relațiile noastre. Asta cred că este revelația”, a mai spus el.

Citește și: Cinci joburi care îți aduc fericirea

O relație sănătoasă nu ne protejează doar corpul, ci și creierul”, a subliniat Waldinger.

De asemenea, studiul a relevat faptul că femeile care sunt atașate de partenerul de viață au un nivel scăzut al depresiei.

Nu în ultimul rând, cercetătorii precizează că atunci când o persoană este înconjurată de prieteni adevărați sunt mai bine protejați de afecțiuni fizice sau mentale și trec mai ușor peste durere, prelungindu-și, astfel, viața.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter