Şocant: Top 3 crime misterioase nerezolvate. Poţi ajuta?

De Diana Zagrean, pe

Cazurile de crimă au fost dintotdeauna un subiect interesant pentru publicul larg. De la teama de a fi pus în situaţia victimei, la satisfacţia simţită atunci când făptaşul este prins, oamenii se bucură să afle detaliile cele mai secrete ale cazurilor investigate de autorităţi. Iată 3 crime misterioase nerezolvate.

Cazul Taman Shud

Pe 1 decembrie 1948 un bărbat a fost găsit mort pe o plajă din Australia. Lângă el se afla o valiză cu câteva haine. Acestea au fost toate datele pe care poliţia le avea la începutul cazului. Ce au descoperit poliţiştii după aceea, a rămas un mister până în ziua de astăzi.
Hainele nu aveau niciun fel de etichetă şi a fost aproape imposibil ca provenienţa lor să fie localizată, ca zonă pe glob. În plus, după autopsie s-a stabilit că bărbatul a murit cel mai probabil din cauza otrăvirii cu o substanţă necunoscută.
Bărbatul nu apărea în niciun fel de registru de nicăieri din lume ca dispărut şi, deşi geaca de pe el părea să provină din Statele Unite, dinţii lui nu se potrveau cu niciun registru din acea ţară.
Geaca avea un buzunar secret în care poliţia a găsit un bileţel rupt dintr-o carte pe care scria „Taman Shud”. Ulterior, aceste cuvinte au fost atribuite unui volum rar şi scump de poezii ale poetului persan Omar Khayyam şi înseamnă „s-a terminat”.
Cartea din care a fost ruptă hârtia a fost găsită într-un final şi pe spatele ei era scris un cod ciudat:
W RGOABABD
M LIAOL
WTBIMPANETP
MLIABO AIAQC
ITTMTSAMSTGAB
Aici, cazul poliţiei s-a încurcat de tot şi acum, 60 de ani mai târziu, încă nu se ştie nimic despre victimă, criminal sau descifrarea codului misterios.
Citeşte şi Şocant: Top 4 criminali care şi-au transformat casele în capcane diabolice

Cazul picioarelor care apar pe plaja canadiană

În zona de coastă canadiană British Columbia, autorităţile găsesc din când în când picioare de la nişte cadavre necunoscute. Toate picioarele sunt încălţate în pantofi de sport şi uneori se găsesc perechi, alteori, doar unul dintre ele.
Totul a început când o fetiţă a găsit un adidas pe plajă în 2007. S-a uitat în el şi a găsit o şosetă cu nişte oase.
Până în ianuarie 2012, plajele canadiene au adunat 11 adidaşi cu rămăşiţe de picioare, în timp ce câteva au ajuns până în Statele Unite, la Washington.
Unele dintre ele au fost împerecheate, doar trei sau patru au fost identificate ca aparţinând unor persoane date dispărute. Câteva dintre picioarele misterioase nici măcar nu au putut fi identificate ca fiind ale unui bărbat sau ale unei femei, din cauza gradului de degradare.

Autorităţile nu au găsit un răspuns şi nu ştiu dacă este vorba de accidente ciudate şi oameni fără familie, un criminal în serie, un sadic ciudat sau altfel de explicaţie logică pentru numărul mare de picioare separate de corp şi faptul că toate erau încălţate cu pantofi de sport.

Citeşte şi Şocant: Top 4 criminali în serie minori care au îngrozit lumea

Cazul măştilor de plumb

În 1966, un băiat din Brazilia se juca cu un zmeu de hârtie pe un deal când a descoperit două cadavre ciudate. Era vorba de doi bărbaţi întinşi în iarbă ca şi cum s-ar fi odihnit puţin. Cel mai ciudat era faptul că cei doi purtau măşti de plumb pe faţă (pe atunci acel gen de măşti se foloseau împotriva radiaţiilor) şi halate albe de laborator, peste care aveau trase pelerine de ploaie, deşi afară era o zi senină.
Ulterior, poliţia i-a identificat ca fiind doi tehnicieni electronişti care lucrau în oraşul de la poalele dealului.
O agendă găsită lângă morţi conţinea un mesaj misterios, care a uluit autorităţile:
16:30 mers la locul stabilit
18:30 inghitit pastile, după efect protecţie metale asteaptă semnul măştii
Se pare că cei doi au mers la un magazin la ora din agendă şi au cumpărat o sticlă de apă. Oamenii din magazin au declarat poliţiei că unul dintre bărbaţi părea agitat. După acel moment nimeni nu i-a văzut în viaţă şi nu se ştie ce s-a întâmplat şi de ce aveau un bon de returnare a sticlei după folosire.
Dacă plănuiau să se sinucidă, nu şi-ar fi bătut capul să mai ai bonul de returnare şi reciclare cu ei, în plus, agenda vorbeşte despre semnul măştii după efectele pastilelor, deci cei doi se aşteptau să supravieţuiască experimentului.
Cazul a rămas neelucidat, deoarece nu s-a putut efectua autopsia pe cadavre, ale căror organe nu au fost conservate corespunzător până la prelevare.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter