4 dezvăluiri şocante despre personalităţile lumii

De Unica.ro, pe

La mai bine de un secol de la dispariţia lor, marile personalităţi culturale ale lumii – artişti şi scriitori – au lăsat mistere greu de elucidat privitor la operele lor şi la modul în care au sfârşit.
Cercetători sau doar adepţi ai teoriilor conspiraţioniste au lansat ipoteze dintre cele mai interesante, unele chiar extreme, asupra modului în care au murit unele personalităţi culturale marcante şi au contestat apartenenţa unor opere despre care toată lumea ştia dintotdeauna că au fost scrise de aceştia.

Charles Dickens, faimos cu preţul vieţii lui Seymour

Scandalul care lansează primul roman al lui Charles Dickens, „Cronicile Clubului Pickwick”, este readus în atenţie de către biografi, care vin cu noi dezvăluiri privind apartenenţa operei, dar şi despre un posibil asasinat.

Astfel, Stephen Jarvis, de la Asociaţia Dickens Fellowship, confirmă ipoteza că romanul scris în două părţi nu aparţine celebrului scriitor, ci este opera lui Robert Seymour, cel mai cunoscut caricaturist al acelor timpuri, supranumit şi „Shakespeare al Caricaturii”.

Mai mult decât atât, Jarvis, care, în prezent, scrie biografia lui Seymour, spune că Dickens a avut o contribuţie decisivă în moartea ilustratorului, care s-a sinucis din disperare, după ce scriitorul şi-a însuşit nemeritat opera lui.

Potrivit istorisirilor binecunoscute, după ce Robert Seymour îşi zboară creierii, soţia sa pretinde că el fusese autorul „Cronicilor Clubului Pickwick”. Atunci, Dickens intră în lupta pentru recunoaşterea drepturilor de autor, lupta pe care o va purta şi cu alte prilejuri.

Van Gogh a fost împuşcat din greşeală

O altă conspiraţie recentă îl are în centru pe faimosul pictor Vincent van Gogh.
Cercetătorii au descoperit că acesta nu s-a sinucis aşa cum se crede de mai bine de un secol. Marele artist ar fi fost împuşcat accidental de doi băieţi care se jucau cu o armă ce nu funcţiona bine. Este o nouă ipozeză lansată de Steven Naifeh şi Gregory White Smith, autorii unei noi biografii a pictorului olandez care a murit în 1890.

Noua ipoteză, catalogată de către muzeul Van Gogh din Amsterdam lansată de Naifeh şi Smith drept „dramatică” şi „uluitoare”, este însoţită şi de argumentele celor doi.

Faptul că glonţul care l-a omorât pe Van Gogh a pătruns partea superioară a abdomenului pictorului dintr-un unghi oblic, nu drept, cum ar fi fost normal în cazul unei sinucideri. „Se ştie că aceşti doi băieţi se duceau să bea cu Vincent în acea parte a zilei. Unul dintre ei purta un echipament de cowboy şi obişnuia să se joace cu o armă care nu funcţiona cum trebuie. Deci avem doi adolescenţi care au o armă ce nu funcţionează bine, avem un băiat căruia îi place să se joace de-a cowboy-ul şi avem trei oameni care probabil au consumat prea mult alcool. Omorul din imprudenţă este mult mai plauzibil”, a explicat Naifeh.

Van Gogh a murit pe 20 iulie 1890, în localitatea franceză Auvers-sur-Oise, la vârsta de 37 de ani, după ce s-ar fi întors rănit la hanul în care locuia, Auberge Ravoix, presupunându-se că s-ar fi împuşcat într-un câmp de grâu.

Shakespeare – a fost sau nu a fost?

Cine este de fapt cel mai mare scriitor englez al tuturor timpurilor?
Există speculaţii potrivit cărora Shakespeare nu ar fi fost cel pe care îl ştim cu toţii. Teoreticienii spectici consideră că nu există dovezi care sa demonstreze ca negustorul din Straford a fost autorul tuturor lucrărilor care îi poartă numele.

Cum este posibil ca un om simplu, de la ţară, fără studii universitare, să fi creat capodopere literare?, este una dintre întrebările pe care le lansează mişcarea „anti-Stratford”, care susţine că „William Shakespeare nu a existat”.

Disputa cu privire la adevăratul autor al operelor lui Shakespeare este una cât se poate de serioasă.

Nu puţini sunt cercetătorii care au dubii cu privire la existenţa faimosului dramaturg. prin urmare, cercetătorii britanici vor să îl dezgroape.

Dante Alighieri nu a scris Divina Comedie

 
Nu în ultimul rând, există unii scepticii care au dubii şi în privinţa operei scrise de Dante Alighieri. Potrivit unora, „Divina Comedie” nu ar fi fost scrisă de renumitul filosof italian. Citeşte şi despre conspiraţiile de la moartea vedetelor.

Foto: NorthFoto

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter