Trucul care a ajutat-o pe o femeie să economisească 36.000 $

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 18 septembrie 2017, 15:25
Economiile se fac cu multă răbdare, dar și cu sacrificii. O femeie susține, însă, că a găsit cea mai simplă metodă de a strânge bani.

Marie C. Franklin este o jurnalistă americană care vrea să îi învețe pe oameni să economisească bani mai ușor. Metoda ei a fost preluată de site-ul time.com și s-a viralizat rapid.

Marie a povestit că, în urmă cu 12 ani, a luat o decizie care a schimbat relația ei cu banii. În loc să cheltuiască fiecare bancnotă de 5$ care îi cădea în mână, a ales să înceapă să le economisească.

„La acea vreme, aveam două fete la colegii private și, ca să fiu blândă, eu și soțul meu eram foarte stresați financiar. Atunci mi-am dat seama că dacă pun deoparte fiecare bancnotă de 5$ pe care o primesc rest pot să controlez mai bine economiile pe care le aveam atunci, iar strategia a dat rezultate. Fetele au terminat colegiul și sunt amândouă căsătorite acum. În plus, am economisit aproximativ 36.000 $ în hârtii de 5$. Cea mai bună parte a planului meu este că și tu poți să îl urmezi. Tot ce trebuie să faci este să îți iei angajamentul să pui deoparte cei 5$”, a scris Marie C. Franklin pe time.com.

Cele mai bune metode de a economisi bani

Dacă vrei să te bucuri de economiile tale, este important să rămâi fidelă angajamentului de a pune deoparte o sumă de bani. Ideal ar fi să îți faci un cont de economii și să transferi acolo 10% din salariu. Știm cât de greu este să faci asta, așa că încearcă să strângi câte 5 lei în fiecare zi. Chiar dacă nu vei simți imediat că te poți baza pe acești bani, în timp se vor dovedi de folos.

Citește și: Metode simple prin care economisești bani

Este important să îți faci un plan de cheltuieli și să îl respecți. Alocă-ți o sumă de bani pe care să o cheltuiești săptămânal și încearcă să nu o depășești sub nicio formă. Nu mai mânca în oraș, ci gătește acasă și ia-ți mâncare la serviciu. Așa vei putea face și alegeri culinare mai sănătoase.
În loc să dai bani pe cafea în oraș, mai bine ți-o faci acasă. Chiar dacă nu costă mult, pe termen lung, vei vedea diferența.

Controlează-ți emoțiile. Cei mai mulți oameni cumpără lucruri de care nu au nevoie când sunt supărați sau deprimați. În loc să mergi în magazine în astfel de momente, sună-ți un prieten și ieși cu el la o plimbare. Te vei descărca de emoțiile negative.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter