5 trucuri de makeup care îți fac tenul impecabil

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 14 februarie 2019, 16:05

Majoritatea femeilor au o rutină atunci când se machiază și testează noi look-uri doar atunci când se pregătesc pentru un eveniment. Secretul unui makeup reușit nu constă însă numai în dexteritatea cu care îl aplici, ci și în alegerea produselor și culorilor potrivite tenului tău, precum și în a-l face să arate cât mai natural.

Atunci când nu ai fost înzestrată de la natură cu un ten perfect, machiajul te poate ajuta să îți ascunzi micile imperfecțiuni și să îți uniformizezi culoarea pielii. Iată care sunt cele mai bune trucuri de makeup prin care îți poți face tenul să arate proaspăt și întinerit:

Folosește cosmetice de bună calitate

Nimic nu strică un machiaj așa cum o fac produsele de proastă calitate. Un fond de ten care oxidează pe chipul tău și ajunge cu câteva nuanțe mai închis după aplicare, o pudră care se strânge în ridurile fine de expresie sau un ruj care nu se întinde corect și îți usucă buzele pot fi cea mai simplă rețetă pentru un machiaj dezastruos.

Diferența se vede abia când începi să folosești astfel de produse pentru makeup, de calitate, care arată impecabil pe ten, sunt simplu de folosit și îți ușurează munca. De exemplu, un fard bun nu se va strânge în pliurile pleoapelor, în timpul zilei, și nici nu va fi nevoie să îl aplici în cantități mari, fiind bine pigmentate.

Renunță la rutina ta zilnică de makeup

Majoritatea femeilor și-au creat un machiaj personalizat, pe care știu să îl aplice și cu ochii închiși și pe care îl folosesc zilnic, iar aceasta este cea mai frecventă greșeală pe care o facem când ne machiem. Tenul nostru nu arată la fel în fiecare zi, iar pentru a ne corecta imperfecțiunile sau a ne ascunde micile defecte ar trebui să ne adaptăm machiajul la nevoile pielii noastre.

De exemplu, dacă te-ai trezit cu cearcăne adânci, alegerea unui fard mai deschis la culoare sau aplicarea unui ruj într-o nuanță intensă va muta atenția din zona ochilor. Încearcă să îți adaptezi machiajul în funcție de trăsăturile pe care vrei să le evidențiezi și imperfecțiunile pe care încerci să le ascunzi și vei vedea imediat diferența.

Folosește produse adaptate tipului tău de ten

Oricât de tentant ți s-ar părea un produs de machiaj, nu îl cumpăra dacă acesta nu se potrivește tipului tău de ten. Spre exemplu, un fond de ten destinat femeilor cu tenul gras va arăta extrem de uscat și prăfuit pe un ten mixt sau uscat, în timp ce un fond de ten cu proprietăți hidratante va face un ten gras să lucească inestetic.

Mai ales dacă ai o piele predispusă la acnee sau puncte negre este important să înveți să citești eticheta produselor cosmetice pe care le folosești și să identifici ingredientele care îți pot bloca porii sau pot favoriza erupțiile pe piele. Acum există numeroase produse non-comedogenice, care nu îți încarcă porii, îți lasă pielea să respire și nu îți cauzează probleme cu acneea.

Nu exagera cu conturul feței

Tehnicile de conturare a chipului sunt extrem de utile pentru a-ți armoniza trăsăturile și a le conferi mai multă simetrie. Însă un contur greșit îți poate face chipul să arate extrem de inestetic, mai ales dacă nu obișnuiești să amesteci culorile până când se confundă între ele în mod natural. Produsele destinate conturării ar trebui să fie cremoase, să se întindă ușor și să îți facă tenul să arate ca și când ar fi fost sculptat. Nu uita să fixezi machiajul cu o pudră translucidă, pe care să o reaplici pe parcursul zilei, pentru a evita întinderea produselor pe chip.

Învață să folosești pensulele de machiaj

Folosirea pensulei corecte pentru aplicarea fardului, fondului de ten, iluminatoarelor sau pudrei pot face minuni și îți pot ușura foarte mult munca. Există seturi de pensule cu până la 15 piese, însă dacă nu știi cum să le folosești vei ajunge să petreci mai mult timp retusându-ți machiajul. Caută tutoriale pentru setul de pensule ales și observă pentru ce este folosită fiecare piesă din set. Cu siguranță vei ajunge să ai două sau trei pensule favorite, însă este bine să știi cum să le folosești pe toate.

(P) Material realizat in colaborare cu Sephora.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:George Rudy

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter