Acasă poate fi nu doar birou, ci și salon de înfrumusețare și centru de fitness și spa

Concediul a trecut la fel de repede cum a și venit și nu ai avut timp suficient pentru a te odihni și relaxa. Dacă te regăsești în acest scenariu, cu siguranță nu ești singura Evă care gândește astfel, căci iubitele, soțiile, mamele au un defect sau punct vulnerabil pe care cu greu îl pot surmonta: se lasă mereu la urmă, asigurându-se că partenerii, copiii, prietenele, cunoștințele sunt bine. 

Deși va fi greu să îți schimbi optica, este timpul să o faci și să te așezi pe primul loc în ordinea priorităților tale. Fiind tu bine cu tine, și cei din jur vor simți asta și îți vor împărtăși energia. Dacă ești singură și îți este greu să te mobilizezi, mai ales dacă încă te simți ușor vinovată că în perioada stării de urgență te-ai izolat mai mult decât e cazul, nu ai făcut mișcare, ba chiar ai pus câteva kilograme în plus, e timpul să te scuturi de toate tentativele de autoculpabilizare și să-ți impui să devii cea mai bună versiune a ta. Și dacă, în ambele cazuri, nu știi cu ce să începi, venim cu câteva idei care să te scoată din starea curentă și să te ajute să faci primii pași către transformare: 

Acasă poate fi nu doar birou, ci și salon de înfrumusețare și centru de fitness și spa

Mai multă mișcare

Nu mai e un secret că mișcarea are efecte benefice nu doar asupra stării tale fizice, ci și asupra celei emoționale. Nu degeaba, latinii au lăsat de secole moștenire faptul că o minte sănătoasă nu poate fi decât într-un corp sănătos și viceversa. E destul de dificil să-ți găsești motivația de a merge la sală, de a depăși toate temerile legate de situația actuală, însă, poți începe cu câte un antrenament ușor acasă, ghidată de un tutorial de pe YouTube sau chiar de „amintirile” și reflexele dobândite odată la sală sau la orele de sport. 

După ce vei redobândi o condiție fizică mulțumitoare, poți să îți setezi obiectivul să ieși cât mai mult în afara orașului, să te bucuri de natură și de această toamnă frumoasă făcând drumeții. Poți să îți iei, pentru început, încălțăminte adecvată și confortabilă și neapărat un rucsac dama rezistent, confecționat din material impermeabil, bine compartimentat, cu ventilație și sistem easy fit, pentru reglare automată. În acest fel, nu doar că te vei simți ca un fulg de păpădie pe munte, dar, spatele și articulațiile tale vor fi protejate, iar dorința de a reveni să vezi Babele, Sfinxul și Jepii va fi una foarte mare. În plus, un astfel de accesoriu poate fi luat chiar și în alte situații, cum ar fi o deplasare de serviciu, un city break sau un picnic în parc. După o astfel de escapadă, nu uita să te răsfeți cu o baie fierbinte, cu multă spumă și lumânări parfumate.

Măști pentru ten și păr

Dacă nu ai timp să mergi într-un salon de înfrumusețare, poți avea mai multă grijă de tenul tău și părul tău acasă, cu ajutorul unor remedii naturale, aflate la îndemâna oricui, extrem de ieftine. Chiar dacă uneori sunt contestate, sfaturile bunicii chiar pot face minuni. 

Important e să-ți cunoști bine tenul și textura părului și să optezi pentru acele ingrediente care ție ți se potrivesc, fie că este vorba de tărâțe de ovăz sau secară, gălbenuș de ou, fructe, avocado, iaurt. În privința tenului, este esențial să acorzi o atenție deosebită curățării pielii, iar un scrub natural din zaț de cafea sau zahăr brun chiar poate face diferența. În ceea ce privește părul, nu aplica masca pe scalp, mai ales dacă are la bază ulei de ricin sau de măsline, ci la câțiva centimetri de pielea capului, de preferat pe vârfuri. Și dacă tot stai mai mult timp acasă, renunță să folosești produse de styling în exces și placa de creponat sau îndreptat podoaba capilară. 

Cu siguranță, ai mai auzit de aceste recomandări, îți sunt familiare, tot ce trebuie să faci este să le pui și în practică. Nu aștepta rezultate miraculoase peste noapte, ci așteaptă cel puțin câteva săptămâni până ca primele efecte să devină vizibile.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Decathlon

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter