Află totul despre machiajul buzelor

De Elena S. , pe

Secretul pentru un look reușit atunci când vine vorba de ruj este alegerea culorii, care nu trebuie sa iasa în evidența, ci sa completeze cât mai bine machiajul și sa fie într-o armonie cât mai placuta cu tenul, culoarea irisului și cea a părului.
Îngrijire constantă
Pentru buze frumoase, exfolierea şi hidratarea sunt paşi obligatorii care stau la baza unui machiaj reuşit. Aplica în strat uniform miere zaharisita sau un amestec facut din zahar brun şi miere şi maseaza delicat suprafaţa buzelor, pentru curaţare şi netezire. Daca buzele sunt uscate, foloseşte un balsam cu rol reparator şi ingrediente care sa vindece.
Baza asigură rezistenţa
Aplica creionul de contur pe toata suprafaţa buzelor, pentru ca ajuta rujul sa reziste mai mult pe buze. Nuanţa lui trebuie sa fi e la fel cu cea a rujului sau în nuanţa pielii, daca ai un ruj deschis. Fondul de ten aplicat în strat subţire pe buze are şi el rol de bază.
Aplică-l corect
Evita sa aplici rujul direct pe buze: e mai greu sa urmareşti şi sa respecţi conturul şi nu poţi controla cantitatea de culoare. Aplica-l cu ajutorul unei pensule speciale, începând din centru spre colţuri. Daca nu ai pensula, îl poţi aplica direct cu degetul, însa nu vei avea aceeaşi precizie. E o varianta buna atunci când vrei sa obţii un efect de degrade sau pentru un machiaj rapid de zi.

Tipuri de machiaj pentru buze

Buze roşii
Se potrivesc unui look retro, cu machiaj tip „ochi de pisica”, unui machiaj de seara, dar şi în machiajul de zi, atâta timp cât ochii şi obrajii ramân naturali, iar roşul ales este ceva mai „domol”. Rujul roşu se potriveşte şi pune foarte bine în valoare buzele simetrice, medii sau groase. Ai grija ca roşul ales sa fie în acord perfect cu tenul. Chiar daca nu obişnuieşti, în acest caz traseaza conturul cu un creion foarte apropiat de nuanţa rujului, caci îl împiedica sa curga şi contribuie la un aspect final reuşit, lucru esenţial în cazul rujului roşu.
Buze nude
Astfel de nuanţe se potrivesc cu un machiaj intens şi colorat al ochilor. Sunt alegeri bune pentru cele cu buze asimetrice sau subţiri, pentru ca nu atrag atenţia. Rujul nude trebuie ales cu maximum doua tonuri mai închis sau mai dechis decât nuanţa tenului. Daca subtonul pielii este cald, alege rujuri nude cu tenta de bronz, cupru, corai, daca este rece, pe cele cu tenta bej, rozaliu, lila.
Culoare, strălucire, volum
Rujurile lichide îţi ofera stralucirea glossului şi culoarea rujului clasic printr-o singura aplicare. Nuanţa este mai intensa decât în cazul glossurilor şi, datorita texturii stralucitoare, dau buzelor mai mult volum. Sunt rujurile perfecte pentru cele cu buze subţiri şi se potrivesc cu precadere machiajelor proaspete de zi. Alege culoarea care se potriveşte cel mai bine cu tenul, ochii şi nuanţa parului şi completeaza-o cu un machiaj minimalist al ochilor.
Machiajul buzelor ridate
„Ca sa estompezi ridurile din jurul gurii, folosește un fond de ten lichid, pe care îl poți întinde pe piele fara sa creezi un strat gros, apoi aplica o pudra libera fin granulata. Folosește un balsam hidratant, apoi un ruj cât mai apropiat de culoarea naturala a buzelor, într-o nuanța calda, naturala (piersica sau rose). Evita rozurile reci, caci vor face buzele sa arate palide. Evita rujurile închise la culoare deoarece atrag privirile asupra buzelor și a ridurilor de aici. Renunța la rujul mat si alege gloss-uri sau rujuri hidratante. Un gloss natural face buzele sa arate mai pline. Împiedica-l sa alunece prin riduri si ascunde din adâncimea lor folosind un creion de contur în culoare naturala.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter