Apa termală: La ce foloseşte şi cum o aplici pe ten

De Revista Unica, pe Ultimul update Miercuri, 29 ianuarie 2020, 14:28

Apa termală este un ajutor de nădejde pentru femeile care doresc să aibă un ten sănătos, luminos și tânăr. Vă prezentăm în continuare care sunt efectele apei termale asupra pielii, ce prprietăți are și cum se folosește pentru rezultate benefice.

Apa termală – efectele asupra pielii

– are acţiune antiinflamatoare, antiiritantă, calmantă;

– are influenţă benefică asupra pielii: sprijină sistemul imunitar, stimulează regenerarea celulară şi sinteza colagenului;

– hidratează şi împrospătează tenul;

– fixează machiajul;

– folosită pe termen lung îmbunătăteşte tenul;

– apa termală poate fi folosită ca tratament în problemele dermatologice (acnee, cuperoză, rozacee, dermatită seboreica) şi favorizează cicatrizarea.

apa termala - spray

De ce e bună apa termală pentru ten?

Pentru că orice produs cu apă termală are în compoziţia sa o cantitate ridicată de oligoelemente şi minerale, pe care pielea le pierde prin transpiraţie.

Care este rolul ei?

Decongestionează tenul alergic sau iritat de substanţele poluante din aer şi întăreşte capacitatea naturală de apărare a pielii.
Apa termală în cosmeticele franțuzești

Pentru ce pot folosi apa termală?

Spray-ul cu apă termală poate fi aplicat ca tonic, după epilat, după peeling, ajută la fixarea machiajului şi e soluţia ideală pentru calmarea arsurilor solare de gradul I. Dacă alegi formulele-cremă cu apă termală, vei avea parte de o hidratare completă, pentru că au rolul de a reface bariera hidrolipidică a pielii.

Cum se foloseşte apa termală în mod corect?

Spray-ul se pulverizează pe toată faţa, se lasă să acţioneze câteva secunde şi se tamponează cu un şerveţel sau cu o dischetă demachiantă.

Este apa termală potrivită oricărui tip de ten?

Da, apa termală se recomandă chiar şi atunci când ai un ten sensibil. Beneficiile ei au fost demonstrate chiar şi în cazul pielii intolerante sau alergice.

Ce este de fapt apa termală?

PApa termalp este o apă care provine de la un izvor termal aflat la mare adâncime, o apă încălzită în subteran de activităţile geotermale ale pământului, bogată în săruri, minerale şi dioxid de carbon.

Băi termale există încă din Antichitate, iar Franţa rămâne locul naşterii celor mai multe branduri de skincare care au la bază apă termală: Avène, La Roche-Posay, Vichy sau Uriage.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter