Bucle retro-glam în trei paşi. Uite cum le poţi face la tine acasă

De Sandra Sarbu, pe

Buclele de toate mărimile sunt în vogă sezonul acesta, dar dacă vrei un look special, care să meargă şi la petreceri, dar şi la birou, vrei să alegi buclele retro, aşa cum le purtau vedetele de la Hollywood în anii ’40. În plus, nu trebuie doar să ai părul lung pentru ele, ci merg la fel de bine şi pe păr mediu. Care sunt cei trei paşi:

Părul proaspăt spălat şi întins

Fie că ai părul drept în mod natural, ondulat sau creţ, trebuie să fie bine întins şi uscat când începi să îţi faci buclele. Evită să îl dai cu fixativ înainte să îl întinzi sau după, pentru că vei face buclele cu ondulatorul. Ai nevoie de un ondulator sau un drot cât mai gros pentru părul lung, pentru că bucelele trebuie să fie cât mai mari – sau cu grosime medie pentru părul de lungime medie.

Bucle în aceeaşi direcţie

Nu uita să foloseşti o soluţie care îţi protejează părul de căldura ondulatorului. Pe urmă împarte toată podoaba capilară în cât mai multe şuviţe şi când începi să faci buclele, fă-le în aceeaşi direcţie la spate. Până se răceşte bucla, o poţi pune pe un bigudiu prins cu o agrafă sau poţi prinde şuviţa direct, fără bigudiu. Aşteaptă să se răcească, apoi scoate agrafele şi lasă buclele să atârne frumos. După ce ai terminat cu tot părul te poţi da cu fixativ.

Perie pentru mai mult volum

Dacă vrei ca buclele să arate mai voluminoase, foloseşte o perie cu peri lungi, iar pe dinăuntrul şuviţelor îl poţi tapa uşor ca să pară mai umflat. Mai departe foloseşte un spray care să confere strălucire părului şi ai terminat. Acum ai bucle retro-glam.
Urmăreşte şi acest video ca să-ţi poţi face bucle retro pentru ocazii speciale:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter