Care este diferența între vergeturile roșii și cele albe

De Oana Dinu, pe Ultimul update Luni, 02 aprilie 2018, 17:56
Chiar dacă nu sunt o problemă medicală, vergeturile sunt coșmarul oricărei femei. Există două tipuri de vergeturi: roșii și albe. Iată care este diferența.

Vergeturile apar atunci când există rupturi în stratul de mijloc al pielii, din cauza întinderii acesteia. Liniile devin vizibile mai ales după o sarcină sau atunci când ai fluctuații de greutate. Semnele sunt frecvent întâlnite pe stomac, coapse, fese, brațe sau sâni.

Se estimează că 90% dintre femeile care au fost gravide, 70% dintre adolescente și 40% dintre adolescenți au vergeturi.

 

Diferența între vergeturile roșii și cele albe

Primele semne că pielea se întinde sunt vergeturile roșii, cunoscute ca vergeturile proaspete sau recente.

 

Care este diferența între vergeturile roșii și cele albe

 

Pentru că sunt în faza incipientă, este momentul perfect pentru a aplica un tratament. Poți alege între cremele speciale pentru regenerarea pielii și redarea colagenului, tratamentul cu laser PDL ( laser pulsat Dye) sau IPL (lumina intens pulsată).

Atenție, la persoanele cu pielea mai închisă, metoda PDL (pulsed-dye laser) poate duce la decolorarea pielii.

Următoarea fază este apariția liniilor albe, ce au aspectul unor cicatrici. În acest caz nicio cremă nu mai are efect. Pentru îmbunătățirea texturii și revigorarea culorii există un tratament cu laser numit Excimer laser.

Care este diferența între vergeturile roșii și cele albe

Orice metodă alegi să folosești trebuie să știi că niciun specialist nu-ți poate garanta dispariția vergeturilor, însă vor fi îmbunătățiri în ceea ce privește aspectul lor.

Cum estompezi vergeturile

Pe lângă metodele tehnologice, putem apela și la remedii ceva mai naturale.

Vitamina A este recunoscută pentru beneficiile la nivelul pielii: reduce ridurile, subțierea și pigmentarea. Surse bogate  în vitamina A sunt morcovii, pătrunjelul, spanacul, cartoful dulce, etc.

Zahărul este folosit de unii dermatologi ca o metodă de microdermabraziune. Se amestecă o lingură de zahăr cu puțin ulei de migdale sau ulei de nucă de cocos. Adăugați suc de lămâie. Aplicați pe vergeturi și masați ușor zona. Repetați de mai multe ori pe săptămână în timpul dușului, asigurându-vă că amestecați timp de 8-10 minute.

Aloe vera are proprietăți de calmare și vindecare ce pot fi folosite și în cazul vergeturilor. Rupeți o frunză de aloe vera și aplicați gelul direct pe vergeturi. Masați-l ușor câteva minute pentru a intra în piele și clătiți cu apă. Continuați acest procest de 2-3 ori pe zi, în mod regulat, până la estomparea vergeturilor.

Uleiul de cocos se absoarbe foarte rapid în piele, reducând astfel timpul de vindecare. Este un antioxidant puternic și hrănește pielea afectată. Îl poți folosi, de asemenea, și pentru prevenirea acestor afecțiuni cutanate în timpul sarcinii.

Vitamina E hidratatează și protejează pielea. O găsești în semințele de floarea soarelui, migdale, nuci, alune, masline verzi, spanac, etc..

Untul de cacao este considerat cel mai eficient remediu împotriva vergeturilor, prin păstrarea elasticității pielii.

 

Citește și:

De ce ai vergeturi și cum să le previi

Cum îți faci singură cremă cu aloe vera pentru vergeturi

 

Sursă foto: shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter