Ce este acidul salicilic și de ce ai nevoie de el în rutina ta de frumusețe

De Bianca Prangate, pe
Acidul salicilic este, potrivit dermatologilor, o metodă excelentă de a trata punctele negre, coșurile și excesul de sebum. Înainte de a-l folosi, trebuie să știi însă câte ceva despre acest ingredient-minune.

În cosmetică, există două tipuri principale de exfolianți chimici – alfa hidroxi acizii și beta hidroxi acizii. Ambele tipuri dizolvă încet celulele moarte și acumulările de sebum, lăsându-ți fața catifelată. Acidul salicilic face parte din a doua categorie de exfolianți chimici. „Pentru că acidul salicilic este un ingredient anti-inflamator, acesta scade roșeața și iritația care vin cu coșurile roșii, dureroase”, a explicat dermatologul Rachel Nazarian, de la Schweiger Dermatology Group din New York City. „Și din moment ce rupe legăturile dintre celulele pielii, acesta exfoliază blând pielea, pentru a preveni formarea acneei”.

Rezultatele folosirii acidului salicilic nu apar peste noapte însă. Este nevoie de o perioadă de cel puțin patru săptămâni pentru a observa efectele. Mai apoi, pentru menținerea lor, acidul salicilic trebuie folosit în mod consecvent. Deși ar putea fi tentant să îl folosești aproape zilnic, Nazarian nu recomandă acest lucru, sugerând mai degrabă o frecvență maximă de două utilizări pe săptămână. Mai mult, persoanele cu pielea uscată sau care au probleme de tipul eczemei și cuperozei ar trebui să aibă grijă cu acest exfoliant chimic și să îl folosească sub îndrumarea atentă a unui dermatolog.

Dacă ai probleme cu coșurile și punctele negre și nu ai găsit vreo soluție care să te mulțumească, este bine să dai o șansă acidului salicilic. Caută să ai răbdare și nu exagera cu folosirea lui – rezultatele s-ar putea să te surprindă într-un mod foarte plăcut.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter