Ce întrebări să pui la coafor înainte să îți faci o schimbare dramatică de look

De Bianca Prangate, pe

Probabil ai pățit și tu asta – ai mers la salon cu gândul să îți faci o schimbare dramatică de look, iar la final te-ai simțit dureros de dezamăgită.

Pentru a nu mai trăi din nou un asemenea coșmar, este bine să pui câte întrebări esențiale persoanei care urmează să se joace în părul tău, fie că e vorba de tuns sau vopsit. Mulți oameni regretă schimbările majore pentru că nu sunt conștienți de la bun început de procesul de mentenanță al părului, potrivită hairstylistei Nicole Leal.

Mai jos găsești întrebările pe care să i le pui persoanei care urmează să te tundă sau să te vopsească, conform Marie Claire:

Cât de mult timp va trebui să petrec aranjându-mi părul cu noua tunsoare?

Dacă stilul tău de viață este unul mai haotic, este posibil să îți vină greu să găsești timp în fiecare dimineață să îți aranjezi părul. De aceea, dacă ești obișnuită să îți desfaci părul din coc, să îl periezi și să ieși pe ușă, ar fi un risc cam mare să îți faci breton. Pentru cele mai multe femei, bretonul nu se așază perfect fără puțin efort. Trebuie să iei în considerare dacă îți permiți să petreci timp în plus dimineața – și dacă merită efortul doar pentru a simți entuziasmul trecător că ai realizat o schimbare.

De câte ori va trebui să îmi tund părul?

Dacă optezi, să spunem, pentru o tunsoare mai scurtă – fie că vorbim despre pixie cut sau bob – e posibil să fii nevoită mai des la salon să mergi să o întreții. Dacă înainte mergeai de vreo două ori pe an la coafor (ceea ce, fie vorba între noi, nu e tocmai ideal, pentru că specialiștii recomandă să te tunzi o dată la 4-6 săptămâni), s-ar putea să te trezești că trebuie să faci mai des vizite acolo. De asemenea, dacă optezi pentru breton, vei fi nevoită să mergi măcar lunar la salon, altfel te vei trezi că îți intră în ochi.

Voi mai putea să îmi aranjez părul în coc sau în coadă?

Este atât de simplu ca atunci când nu ești mulțumită de cum arată părul tău, să îl prinzi în coadă sau în coc și să îți iei de o grijă. Dar o nouă tunsoare ar putea să îți răpească luxul acesta. Dacă tunsoarea presupune breton sau o aranjare în scări destul de „dramatică”, sunt șanse mari să spui adio cozilor și cocurilor. Astfel, în cazul în care nu ești pregătită pentru un asemenea nivel de angajament, mai bine îți tunzi doar vârfurile și îți iei de o grijă.

Ce mă fac dacă nu îmi va plăcea?

Dacă totuși te tunzi și realizezi că nu îți place deloc? În ce fel poți masca masacrul din capul tău? În principiu, trebuie să te bazezi pe accesorii. Ascunde orice nu îți place cu bentițe, coronițe, eșarfe, clămițe, agrafe, pălării și orice altceva îți vine în cap – opțiunile sunt foarte variate. Iar dacă nici asta nu funcționează și buzunarul îți permite, poți opta să investești într-un set de extensii de calitate. În felul acesta, nimeni nu va ști secretul tău.

Îmi pot dona părul?

Dacă simți că ești pregătită pentru o schimbare majoră, care implică trecerea de la păr lung la păr mult mai scurt, n-ar fi rău să te gândești la ce ai putea face cu părul tuns. Poți să îți vinzi părul sau, și mai bine, să îl donezi. Fundația Renașterea acceptă donații de păr prin programul Brave Cut. Costul unei peruci din păr natural depășește adeseori posibilitățile financiare ale femeilor care, din motive de sănătate, și-au pierdut părul, așa că fundația le oferă peruci gratis cu ajutorul donațiilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter