Cum să-ţi alegi cosmeticele potrivite în sezonul rece

În sezonul rece, pielea deshidratată și lipsită de strălucire este o problemă cu care se confruntă multe femei. Acesta este motivul pentru care, odată cu scăderea temperaturilor, trebuie să analizezi cu atenţie ce fel de produse cosmetice foloseşti. Iată ce ar trebui să ai în considerare când îţi alegi produsele cosmetice pe care le vei folosi pe timpul iernii. 

Fondul de ten

Pentru a te bucura de o piele care radiază, este indicat, în primul rând, să alegi o cremă de faţă puternic hidratantă. Din cauza aerului rece de afară, dar şi a căldurii uscate de la interior, tenul tău poate deveni sensibil şi uscat. Aşadar, hidratarea este esenţială. Când vine vorba de fondul de ten, se aplică aceeaşi regulă. Femeile care cred că pot folosi aceleași produse cosmetice pe tot parcursul anului se înșală. Fondul de ten lichid cu efect hidratant va fi o alegere optimă pentru tine. De exemplu, branduri precum Estee Lauder oferă o gamă variată de fonduri de ten cu efect hidratant, care pot fi folosite iarna. Cu siguranţă pielea ta va arăta minunat!

O pudră delicată

Dacă ţi-ai ales un nou fond de ten care să corespundă necesităţilor de îngrijire ale pielii tale pe timpul sezonului rece, ar fi o idee bună să îţi alegi şi o nouă pudră. Pentru iarnă, alege o pudră lejeră, care să-ţi ofere aspectul mat pe care îl cauţi, dar care să nu-ţi încarce prea mult tenul.

Un blush care hidratează

Un alt produs din trusa ta de machiaj pe care trebuie să-l schimbi pe perioada sezonului rece este blush-ul. Pentru că bronzul strălucitor al verii este mai mult o amintire la începutul iernii, trebuie să alegi un blush în nuanţe diferite faţă de cele pe care le-ai folosit pe timpul verii. Tonurile calde de roz şi piersică sunt foarte frumoase în această perioadă a anului,  pentru că dau o culoare superbă tenului. 

Fără autobronzant

Evită să foloseşti loţiuni autobronzante toamna și iarna, pentru că pot usca foarte mult pielea. Poţi folosi o pudră autobronzantă discretă, care să nu creeze un contrast izbitor cu tenul tău, ceva mai palid decât pe timpul verii.  Pentru a da tenului nota de strălucire pe care ţi-o doreşti, aplică o pudră autobronzantă cu efect mat foarte uşor pe tâmplele și vârfurile pomeților.

Fardul de ochi

Pentru că este în vigoare o obligativitate de purtare a măştii atât la interior, cât şi la exterior, ochii merită să fie puşi în evidenţă. Aplicarea fardurilor de ochi cremă în locul celor sub formă de pudră este un alt mod simplu de a-ţi adapta machiajul la condiţiile meteo. Deoarece pielea ta tinde să fie mai uscată în această perioadă a anului, inclusiv pleoapele, alege texturi hidratante, care se întind bine. Avantajul suplimentar este că sunt uşor de aplicat şi le poţi folosi fără grijă chiar şi atunci când te grăbeşti, folosindu-ţi degetele. 

Rujul

Când vorbim despre alegerea unui ruj potrivit pentru sezonul rece, sunt două aspecte pe care trebuie să le ai în considerare: nuanţele şi hidratarea pe care o asigură buzelor tale. În timp ce nuanţe precum coraiul și rozul strălucitor arată foarte foarte bine vara, pe timpul iernii, ele nu se vor potrivi prea grozav femeilor cu tenul deschis la culoare. Pe măsură ce vremea se răceşte, nuanţa rujului tău ar trebui să fie mai închisă. Gândeşte-te la nuanţe precum cea a fructelor de pădure sau a vinului. Rujurile mate sau satinate îți vor oferi un aspect mai sofisticat şi mai elegant, în timp ce gloss-urile sunt de preferat pentru un look mai natural. De asemenea, alege texturi şi formule hidratante, bogate în nutrienţi care îţi vor menţine pielea buzelor moale şi fină.

Alegerea unor produse de machiaj adecvate necesităţilor pielii tale din sezonul rece reprezintă şi o oportunitate de a testa noi cosmetice şi chiar de a experimenta cu un nou look.

Sursă foto: Unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter