Culori de păr pentru sezonul toamnă-iarnă

De Mădălina Manole, pe Ultimul update Vineri, 07 iunie 2019, 15:23
Culorile de păr pentru sezonul de toamnă-iarnă sunt misterioase, fascinante și abia așteaptă să fie purtate. În plus, este imposibil ca din paleta vastă de culori să nu ne găsim nuanța preferată.

Culorile de păr pentru toamnă-iarnă par desprinse întocmai dintr-un tablou de sezon, purtând în ele culorile frunzelor tomnatice, dar și gingășia razelor melancolice de soare. Pentru a afla care sunt tendințele sezonului de toamnă-iarnă în materie de culori de păr, am depășit ușor granițele hairstylingului și am stat de vorbă întocmai cu un colorist, un adevărat pictor, dar nu de tablouri, ci de păr. Anne Colorist, pe numele său Ana Maria Căldăraru, ne-a dezvăluit cu lux de amănunte care sunt nuanțele de păr pentru toamnă-iarnă.

Nuanțe de păr pentru toamnă-iarnă 2018-2019 - Anne Colorist

Culori de păr pentru toamnă-iarnă: culori calde, dar vibrante

Culorile de pentru toamnă-iarnă reușesc să armonizeze toate gusturile și satisfacă chiar și cele mai capricioase  preferințe: „Toamna aceasta este spectaculoasă în ceea ce privește coloristica părului, iar nuanțele propuse sunt romantice, vibrante și misterioase deopotrivă. Nuanțele de păr pentru toamnă-iarnă propun un colorit diversificat, în nuanțe calde. Sunt în trend culori precum: șatenul, însă acel șaten care aduce cu culoarea scorțișoarei, arămiul, roșul-cărămiziu, blondul caramel, blondul alună sau blondul miere.

Nuanțele de păr pentru toamnă-iarnă 2018-2019 - Blond Aluna

În sezonul toamnă-iarnă, se evidențiază culoarea de păr“foxy blonde“, cu alte cuvinte blondul vulpiță, un blond cu reflexe ușoare de orange. Este o culoare extrem de plăcută care are marea calitate de a îndulci trăsăturile și a da luminozitate chipului.” – ne-a dezvăluit Anne Colorist.

Nuanțele de păr pentru toamnă-iarnă 2018-2019 - Foxy Blonde

Culori de păr pentru toamnă-iarnă: blondul platinat rămâne în tendințe

O veste bună pentru doamnele și domnișoarele care iubesc blondul platinat este că acesta continuă să rămână printre culorile de păr pentru toamnă-iarnă:

Blondul este culoarea care nu se va demoda niciodată. Fie că este vorba de un blond cald, auriu, fie că este vorba de un blond rece, nordic, blondul va fi nelipsit din topul preferințelor oricărui sezon. De ce? Pentru că este o culoare care dă luminozitate și feminitate. Nu mai punem la socoteala faptul că putem personaliza orice tip de blond, astfel încât să obținem o paletă vastă de nuanțe. Îmi place să fac asta pentru clientele mele. Fiecare cu nuanța ei. Pentru că și ele sunt unice, nu-i așa? Blondul este o nuanță care se obține și se întreține doar în salon, așa că, dacă ești posesoarea unui blond reușit, vei fi tot timpul în tendințe!”

Culori de păr pentru toamnă-iarnă: balayage și ombre în culorile toamnei

Tehnicile de vopsit balayage și ombre rămân în continuare în trend și li se adaugă cu mult curaj tehnica routage. Această tehnică de vopsit are la bază același principiu ca balayage-ul, doar că rădăcina închisă, comparativ cu lungimea de păr deschisa, este mult mai mică. Am putea chiar spune că este opusul tehnicii ombre, care presupune ca vârfurile deschise să ocupe cea mai mică lungime din păr.

Nuanțele de păr pentru toamnă-iarnă 2018-2019 - Ombre

Anne Colorist ne-a dezvăluit cum să obținem un balayage, ombre sau routage în culori de păr pentru toamnă-iarnă: „Balayage-ul ocupă primul loc în preferințele sezonului, iar dacă se folosesc culori de păr pentru toamnă-iarnă, atunci vom fi cu atât mai mult la modă. Dacă până acum se purta balayage-ul în culori puternic contrastante, sezonul acesta nu trebuie să avem o mare diferență între rădăcină și culoarea de pe lungimea părului, iar culorile calde care sunt acum în trend sunt perfecte pentru a crea acest look atât de îndrăgit. În plus, balayage-ul se întreține ușor și este ideal persoanelor care au nevoie de o rădăcina mai închisă pentru a da contur fetei și în același timp o lungime deschisă pentru a-i da luminozitate.”Nuanțele de păr pentru toamnă-iarnă 2018-2019 - Balayage - saten scortisoara cu blond miere

De exemplu, pentru sezonul toamnă-iarnă, rădăcina poate să fie un șaten caramel și lungimea un blond miere sau un blond alună. De asemenea, putem realiza un balayage pe arămiu, cu un șaten pe nuanțe de scorțișoară la rădăcină și un blond cu reflex orange pe lungime. În cazul unui ombre, recomand pentru acest sezon nuanțe ciocolatii la rădăcină și un blonde beige la vârfuri.

Culori de păr pentru toamnă-iarnă: cum alegem culoarea părului în funcție de trăsăturile feței

Înainte de a ne supune orbește tendințelor, este recomandat să alegem acea culoarea de păr care ne pune în evidență trăsăturile, care ne avantajează. Ei bine, în funcție de culorile de păr pentru toamnă-iarnă  care sunt la modă, Anne Colorist ne oferă câteva sfaturi pentru a ne alege culoarea potrivită: „Trăsăturile feței, culoarea ochilor și pigmentul pielii sunt primele indicii pe care trebuie să le luăm în calcul pentru a obține  nuanța potrivită.

Unui ten deschis la culoare i s-ar potrivi un blond luminos sau un blond în nuanțe calde. Persoanelor care au aspectul de “crăiasa zăpezii“, cu ochi albaștrii și ten alb, li se potrivește un blond nordic, rece. Acest tip de blond nu se preteaza oricui, existând riscul să maturizeze, să îmbătrânească. În plus ne obligă sa purtam mereu make-up.

Nuanțele de păr pentru toamnă-iarnă 2018-2019 - Blond platinat

Pentru  un ten închis la culoare, cu ochi verzi, cea mai potrivită alegere ar fi un șaten rece sau un blond beige, care, în plus, vor pune în evidență culoarea ochilor. Nuanțele ciocolatii și caramel din tendințele acestui sezon se potrivesc de minune unui ten închis la culoare cu ochi căprui. În schimb, tenului închis la culoare nu i se potrivesc nuanțele de auriu sau roșu, o astfel de culoare putând fi chiar un dezavantaj.”

Ce culori de păr se potrivesc în funcție de tonul pielii

Dacă ai un ton închis al pielii, atunci culorile de păr închise se potrivesc cel mai bine nuanței tale;

Un ton galben al pielii se potrivește cu culori de păr închise precum castaniul;

Culori de păr pentru tonul rece al pielii:

  • Blond mediu;
  • Blond cenușiu;
  • Brunet;
  • Mahon;
  • Burgundy;
  • Nisipiu;
  • Platinat;
  • Cafea.

Culori de păr pentru tonul cald al pielii:

  • Auriu;
  • Caramel;
  • Miere;
  • Mahon;
  • Roșu;
  • Ciocolatiu;
  • Cupru;
  • Maro închis;
  • Cărămiziu;
  • Căpșună;
  • Orange.

Culori de păr pentru toamnă-iarnă: culoarea părului se asortează cu atitudinea

Ceea ce ne-a dezvăluit Anne Colorist și ne-a încântat este faptul că și culoarea părului trebuie asortată cu ceva. Ei bine, nu neapărat cu rujul, cu eșarfa sau cu alt accesoriu, ci întocmai cu atitudinea: „O culoare purtată fără atitudine este ca un tablou fără ramă. Incompletă. Atitudinea este cea care îți pune și mai mult în evidență culoarea părului. De aceea, culoarea și tunsoarea pe care le realizez trebuie să fie în aceeași notă cu atitudinea clientei.

Nuanțele de păr pentru toamnă-iarnă 2018-2019 - Blond caramel

De exemplu, clienta “cuminte” va merge pe stilul “simply the best” și va avea o culoare uniformă, în general va prefera șatenul caramel, blondul miere sau roșcatul orange, care să îi dea un aspect angelic. Clienta “ glamour“ va fi tot timpul în tendințe și  la curent cu cea se poartă. Va prefera culorile reci ca blondul platinat, blondul roze, griul în tehnica de balayage sau routage. Clienta “nonconformistă” dă liber imaginației, iar catalogul de culori nu va fi niciodată îndeajuns pentru ea. Va prefera culorile vibrante, puternice, care să îi contureze atitudinea.”

Citește și – Ținute de toamnă 2018. Ce croieli și culori se poartă

Sursă foto: Shutterstock, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter