Cum te epilezi corect, ca să ai pielea fină ca mătasea

De Elena S. , pe Ultimul update Luni, 20 iulie 2020, 16:39

Rapidă, la îndemână şi nedureroasă, epilarea cu aparatul de ras rămâne încă una dintre metodele preferate de îndepărtare a părului. Însă şi aici există câteva reguli dacă vrei să ai o piele frumoasă şi fină.

Scrubul, regula de aur înainte de epilare
Exfolierea nu doar îndeparteaza celulele moarte, ci şi împiedica firele de par sa creasca pe sub piele. Condiţia esenţiala este sa fie facuta regulat, de doua ori pe saptamâna, dar si inainte de epilare. În câteva minute, îţi poţi prepara un scrub natural chiar acasa, din: 1-2 linguri de mălai, o lingura de zahăr şi doua de ulei de floarea-soarelui sau de masline. Amesteca bine şi aplica pe pielea umeda prin masaj circular. Malaiul şi zaharul au un bun efect exfoliant, în timp ce uleiul hidrateaza şi catifeleaza instantaneu pielea.

Ai nevoie de produse speciale
Foloseşte un gel-spuma special pentru epilat, caci asigura o epilare mult mai uşoara: înmoaie foarte bine firele de par, care vor putea fi taiate chiar de la baza, previne iritaţiile şi are ingrediente hidratante care îngrijesc pielea. Evita folosirea sapunului la epilarea cu aparatul de ras, pentru ca usuca mult pielea.

Aparatul de ras face diferenţa
Evident, rezultatele difera în funcţie de calitatea aparatului de ras. Daca preferi aceasta metoda de epilat, investeşte într-un aparat bun: sa aiba mai multe lame, pentru mai multa precizie, sa fie sigur şi uşor de utilizat. Dupa câteva folosiri, schimba lamele, pentru a evita infecţiile.

Îngrijeşte corect zona
Clateşte bine pielea, dar nu cu apa fierbinte, ci calduţa. La final, e bine sa foloseşti chiar un jet de apa rece. Tamponeaza uşor cu prosopul fara sa freci, ca sa nu iriţi zona. Aplica o loţiune speciala dupa epilare, cu bune proprietaţi calmante, dar şi hidratante şi evita exfolierea în ziua urmatoare. Ca sa eviţi înroşirea pielii, imediat dupa epilare, plimba pe picioare un cub de gheaţa. Va închide porii şi va calma zona. De mare ajutor îţi este şi o crema organica de galbenele, produsul ideal pentru pielea iritata.

Hidratare zi de zi
Îngrijirea pielii printr-o hidratare corecta elimina multe dintre problemele ce apar la epilat. Dupa fiecare duș, aplica un lapte de corp cu absorbție rapida sau un ulei natural. De asemenea, la baie evita apa fierbinte și nu freca pielea cu prosopul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter