Cum folosești culorile în machiajul de zi cu zi

De Elena S. , pe Ultimul update Marți, 18 mai 2021, 11:15

Inspiră-te din natura și încearca tipuri de machiaje diferite de cel pe care îl folosești de obicei. Nu te feri de culorile vii și îndraznețe, caci te pot schimba radical.
Nuanţe arămii
Bronzul, auriul şi aramiul sunt nuanţele care se potrivesc cel mai bine cu pielea bronzata, aşa ca trebuie neaparat sa le incluzi în machiaj. Începe cu aplicarea unui fond de ten uşor, cu efect de iluminare, apoi fixeaza cu pudră.
Pentru machiajul ochilor, ai nevoie de aramiu, auriu deschis, galben, verde crud şi albastru închis, nuanţe pe care sa le aplici astfel: pe pleoapa inferioara, albastru în colţul exterior pâna la jumatate, dupa care continui cu nuanţa de verde; chiar în colţul interior, pune galbenul, dar estompeaza-l folosind un beţişor pentru urechi; pe pleoapa superioara, aplica auriul deschis pe toata suprafaţa, apoi evidenţiaza colţul exterior al ochiului cu aramiu, urcând uşor spre sprânceana, astfel încât sa alungeşti uşor forma ochiului. Pentru ca machiajul ochilor e destul de colorat, buzele trebuie sa ramâna naturale, aşa ca foloseşte un ruj cremos într-o nuanţa apropiata culorii buzelor.
Pleoape în culori
Încearca un machiaj jucauş, în culori vesele. Verdele se potriveşte oricarui iris. Alege nuanţa care îţi place şi fa-ţi un machiaj simplu. Mai întâi, acopera toata pleoapa superioara şi linia pleoapei de jos cu o nuanţa luminoasa de galben. Apoi, cu verdele ales traseaza o linie subţire sub genele de jos, dupa care foloseşte-l ca sa acoperi toata arcada. Daca nuanţa e prea puternica, estompeaza cu un galben foarte pal. Pe pomeţi, aplica un blush spuma natural, în nuanţa piersicii, iar pe buze, un ruj cremos şi uşor, în acelaşi ton.
Cum folosești culorile în machiajul de zi cu zi
Buze violet
Avantajul machiajelor de vara e ca poţi sa te joci cu nuanţe care mai de care mai interesante. Pentru un machiaj rafinat, ia în considerare violetul, o culoare puternica ce nu te va lasa sa treci neobservata. Machiajul ochilor va fi în nuanţe fumurii: un gri deschis perlat aplicat în colţul interior al pleoapei, completat de un alt gri, de data aceasta mai închis, în colţul exterior, dus puţin în lateral pentru a alungi forma ochilor.
Evidenţiaza şi pleoapa inferioara, trasând o dunga subţire, folosind acelaşi fard gri închis şi încheie cu doua straturi de mascara pentru alungire şi curbare. Pe buze, aplica mai întâi puţin fond de ten, ca baza pentru ruj. Traseaza conturul folosind un creion în exact aceeaşi nuanţa cu rujul, apoi aplica rujul cu o pensula speciala, începând din mijloc, catre colţuri. Pentru zi, rujul poate fi cremos sau capata stralucire cu un strop de gloss transparent, pentru seara însa, alege o textura mata, pentru un machiaj cu atitudine şi foarte îndrazneţ.
Cum folosești culorile în machiajul de zi cu zi
Natural şi diafan
Potrivit în orice situație, simplu și curat, machiajul minimalist e perfect pentru zilele însorite. Tenul trebuie sa fie impecabil, așa ca dupa hidratarea obișnuita, aplica o crema CC, caci uniformizeaza perfect nuanța pielii, ascunde petele și imperfecțiunile, da luminozitate chipului și ascunde urmele de oboseala. Fixeaza apoi folosind o pudra ușoara, translucida. Traseaza o dunga subțire în colțul exterior al ochiului, atât pe pleoapa superioara, cât și pe cea inferioara, cu un dermatograf maro, atât cât sa evidențiezi forma ochiului. Pe pleoapa și în zona arcadei, poți folosi un fard roz pal perlat. Încheie cu aplicarea a doua straturi de mascara. Pe buze, aplica un gloss nude sau roz-piersica.
Cum folosești culorile în machiajul de zi cu zi

Îți dorești să arăți superb în fiecare zi? Vezi cum să faci un machiaj de zi impecabil, ca un profesionist

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter