Cum să arăți mai tânără cu un singur produs de makeup

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 19 martie 2019, 17:20
Vrei să ai un ten impecabil? Să îți estompezi ridurile și cearcănele? Nu ai nevoie decât de un singur produs. Iată ce recomandări face un make-up artist celebru. 

Ariane Poole, din Londra, a lucrat în industria de beauty timp de 40 de ani, și de-a lungul timpului multe celebrități au apelat la sfaturile ei. De la fotografi celebri, cum ar fi Mario Testino și David Bailey, la vedete de la Hollywood, printre care Penelope Cruz, Christy Turlington și Rachel Weisz, precum și membrii Casei Regale, asemeni Ducesei de York, conform DailyMail.

Artista care a creat un ghid de make-up pentru Prințesa Diana, a dezvăluit câteva trucuri de machiaj, menționând faptul că anticearcănul este singurul produs de care avem nevoie pentru a obține un efect de întinerire a tenului. O veste bună pentru femeile care nu obișnuiesc să se machieze zilnic, nu-i așa?

Cum să aplici corect anticearcănul

Dacă ai cute în jurul gurii și ridurile de expresie sunt o problemă pentru tine, atunci poți masca temporar liniile cu anticearcăn și vei căpăta un efect de facelift, spune Ariane Poole. Folosește un anticearcăn iluminator care conține particule ce reflectă lumina și aplică-l în straturi subțiri, orizontale, ca la coțul nasului până la bărbie. Întinde-l cu degetele, folosește mișcări ușoare, orientate în sus și spre exterior. Reflecția luminii acoperă liniile și creează un efect de lifting, ca și cum ai avea un filtru temporar.

Odată cu vârsta, cearcănele se extind și dau feței un aspect sălciu, obosit și lăsat. Pentru a le acoperi cu succes, apleacă-ți capul în jos și uită-te drept în oglindă. Această manevră este importantă pentru a evidenția zonele în care trebuie aplicat anticearcănul, deoarece acestea pornesc de la baza ochiului. Apoi, trebuie să aplici produsul mai jos decât crede majoritatea, pe linia osului orbital (osul ce susține ochiul), până la jumătatea distanței dintre acesta și nas. Folosește tamponarea pentru care produsul să intre ușor în piele.

„Dacă cearcănele au o culoare pronunțată, vă sugerez să folosiți anticearcăn cremos cu nuanțe de galben. Acest truc este eficient și în caz de roșeață sau vânătăi” mai spune Ariane Poole.

Dacă nu obișnuiești să te machiezi, dar vrei să arăți bine, acest truc cu anticearcănul va funcționa pentru a ridica și ilumina zona ochilor. Aplică-l de la baza genelor și mergi pe diagonală până la colțul sprâncenelor. Asta va da strălucire și luminozitate zonei.

“Când aplici anticearcănul, mai ales în zona ochilor, trebuie să folosești straturi subțiri și să masezi ușor. Îmi place să folosesc degetele, deoarece căldura lor încălzește produsul și acesta se absoarbe mai repede în piele. Întotdeauna mai poți adăuga un strat, așa că începe cu unul subțire și construiește de acolo” este sfatul make-up artistului.

Alegerea nuanței corecte de anticearcăn

Multe femei folosesc o nuanță greșită de anticearcăn. Dacă este prea deschisă pentru tonul pielii tale, aceasta îți dă un aspect palid al tenului, „ceea ce te îmbătrânește, pentru că atrage atenția asupra liniilor fine, ridurilor și zonelor pe care încerci să le ascunzi” dezvăluie Poole, care recomandă anticearcănul cremos.

Dacă este prea închisă, vei ajunge să ai un aspect peticit, diferența de nuanțe fiind foarte vizibilă. Fie că este vorba de anotimpuri diferite, sărbători, bronz artificial sau vreo afecțiune, culoare pielii nu este aceeași pe parcursul unui an și ai nevoie de o paletă care să conțină mai multe nuanțe de galben și să îți permită să creezi compoziția perfectă pentru nuanța pielii tale.

Dacă este dificil să îți alegi culoare potrivită, testează anticearcănul pe pielea gâtului. Aceasta este cea mai apropiată cu nuanța, textura și culoarea tenului tău.

Sursă foto: Shutterstock.com

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter