Cum să îți simplifici rutina de frumusețe după ce ai născut

Aducerea pe lume a unui nou-născut este un eveniment minunat în viața oricărui cuplu care își dorește să crească împreună un copil. Bucuria nașterii este copleșitoare și energizantă în același timp, însă și efortul de adaptare la noul stil de viață pentru mamă este destul de intens.

Deși femeile sunt “avertizate” într-o oarecare măsură de către mamele lor, de alte prietene care au născut sau de societate în general, în legătură cu efortul mare pe care trebuie să îl depună imediat după nașterea celui mic, realitatea este, de obicei, mai dură. Cele mai mari dificultăți sunt întâlnite atunci când intervine lipsa somnului, epuizarea, iar timpul necesar pentru efectuarea ritualul obișnuit de îngrijire și înfrumusețare parcă se evaporă. De aceea, este necesar să ai în vedere câteva trucuri și idei care te pot ajuta să treci mai ușor prin perioada imediat următoare nașterii.

1. Alege o tunsoare simplă

De vreme ce timpul pe care îl aveai înainte de naștere pentru a te îngriji și a te aranja este foarte limitat, devine important să alegi o tunsoare care îți va permite să te aranjezi ușor, repede și să arăți bine. De aceea, pentru ca părul tău să arate bine după o simplă spălare cu șampon și o aplicare a unui balsam de păr, tunsoarea ta ar trebui să nu necesite coafarea cu peria și cu uscătorul de păr pentru a te simți confortabil cu felul în care arăți. 

2. Fă-ţi provizii de accesorii de păr

Dacă ai bifat tunsoarea simplă de pe lista ta, următorul pas în procesul de simplificare a vieții tale post-partum ar fi să îți asiguri un stoc important de agrafe, clame, elastice, clești și bentiţe. Toate acestea te ajută, pe de-o parte, să faci față situațiilor stresante prin casă cu cel mic sau cu cea mică, dar și să diversifici felul în care arăți. Dacă, într-o zi, te vei sătura de aspectul pe care îl ai în pijamale şi cu hainele murdărite de mâncarea pentru copil, este posibil ca o bentiță drăguță să te scoată din starea de “degradare” şi să îşi redea încrederea şi bucuria de a trăi.

3. Apelează la şamponul uscat

Dacă vor fi momente în care nu vei avea timp să te speli pe cap, amintește-ți de zilele în care trebuia să mergi la birou și nu apucai să îți speli părul. Dacă atunci foloseai șampon uscat, înseamnă că acest sfat nu te va lua prin surprindere. În caz contrar, dacă nu obișnuiai să aplici astfel de trucuri, îți recomandăm să încerci un șampon uscat. Efectul lui este aproape miraculos: vei reuși să arăți ca și cum ai fi dedicat două ore pentru spălarea și coafarea părului. Șamponul uscat te poate ajuta să îți recapeți încrederea în cazul în care părul tău arată rău într-o zi în care ai avea nevoie de o încurajare ca să poți continua provocarea primului an de viaţă alături de copilul tău.

4. Foloseşte mai puţin fond de ten sau deloc

Înainte de orice, o piele sănătoasă este esențială în a-ți păstra vitalitatea și părerea bună despre tine însăți. În lipsa unui ritm constant de somn și ca urmare a efortului susținut de a rezista la oboseala provocată de îngrijirea unui nou-născut, sănătatea pielii tale devine prioritară. Tenul este foarte dispus la iritații atunci când intervine oboseala sau un stil de viață diferit de cel cu care erai obișnuită. De aceea, este recomandat să iei o pauză de la fondul de ten și să acorzi atenție în mod special curățării corecte a pielii dimineața și seara.  

În cazul în care simți nevoia să-ți acoperi cearcănele sau anumite zone ale feței care te deranjează vizual, poți folosi produse precum BB cream sau alte alternative mai blânde și light la fondul de ten.

5. Concentrează-te pe machiajul ochilor şi al buzelor

Tehnica simplificării este recomandată și pentru machiajul ochilor și al buzelor. Astfel, este recomandat să folosești doar mascara și un ruj sau luciu de buze simplu pentru luminozitate. În acest fel, te asiguri că, de fiecare dată când ieși din casă, bifezi și aspectul legat de look în ciuda faptului că poate nu ai dormit din nou o noapte întreagă.

Așadar, deşi viața de mamă îți va aduce și bucurii și provocări, aceste sfaturi de îngrijire te vor ajuta să-ți simplifici viața. A fi mamă nu înseamnă că trebuie să fii perfectă. Dimpotrivă, este important să te bucuri de experiență, să îți reglezi nivelul așteptărilor cu privire la aspectul tău și să îți refaci lista de priorități. Un aspect natural și îngrijit este întotdeauna mai atrăgător decât unul forțat, care încearcă să ascundă așa-zisele imperfecțiuni. 

Sursa foto: Andrea Piacquadio

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu XpertBeauty

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter