Cum să-ţi faci bucle cu un tricou. Tehnica „plopping”

De Amelia Matei, pe Ultimul update Duminică, 30 aprilie 2017, 18:13

Dacă îţi doreşti bucle lejere, perfecte pentru o coafură de zi, le poţi obţine foarte uşor cu ajutorul unui banal tricou de bumbac. Acest truc poartă numele de plopping sau plunking şi îţi garantează onduleuri şic pentru întreaga zi, în doar câteva minute.

Cum să-ţi ondulezi părul cu tehnica „plopping”

Totul începe cu părul umed – fie îţi speli părul ca de obicei, fie îl umezeşti. Apoi aplică pe toată lungimea părului produsele tale de styling preferate. Poţi apela la un ulei hidratant, la un tratament sau la o spumă.

Odată aplicat produsul de styling, înfăşoară-ţi părul într-un tricou de bumbac (dacă ai unul cu mâneci lungi, cu atât mai bine), astfel încât să răsuceşti părul de la vârfuri şi până la baza capului ca într-un rulou, iar la final să obţii un fel de turban din capetele tricoului.

Acum începe aşteptarea. Poţi face orice altceva în acest timp, însă va trebui să aştepţi cam o jumătate de oră pentru bucle lejere sau, dacă îţi doreşti cârlionţi adevăraţi, chiar să dormi cu tricoul pe cap. La final, dă jos tricoul şi foloseşte-te de uscătorul de păr pentru a finaliza coafura. Dacă vrei ca onduleurile tale să reziste întreaga zi, îţi recomandăm să aplici şi puţin fixativ.

Iar dacă nu ai înteles perfect tehnica, iată mai jos un filmuleţ despre plopping:

Foto: femeie cu parul ondulat/ Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter