Cum trasezi linia perfectă cu eyeliner-ul

De Unica.ro, pe

Aplicat corect, eyeliner-ul transformă dramatic orice machiaj și complimentează privirea, conferindu-i mai multă profunzime și atractivitate. O codiță perfect trasată și arcuită poate fi purtată fie pentru a completa un machiaj elaborat, fie adaptată pentru unul simplu, de zi. Cu toate acestea, multe femei renunță la eyeliner tocmai de teamă să nu își strice makeup-ul prin trasarea greșită a codiței. Indiferent cât de mult ți-ar tremura mâna pe pensulă, trebuie să știi că reușita aplicării eyeliner-ului constă mai degrabă în tehnica pe care o deprinzi doar prin exercițiu și prin respectarea unor reguli de bază sau a unor mici trucuri care să te ajute să dobândești dexteritate. Iată ce trebuie să știi:

Contează ce tip de tuș folosești

Există mai multe tipuri de tușuri de ochi: cele lichide, creioanele, tușurile care se aplică cu ajutorul pensulei etc. Fiecare are avantajele sale și cea mai bună soluție pentru a-l descoperi pe cel ideal pentru tine este să testezi și să experimentezi cu fiecare în parte. Mai important decât tipul de eyeliner folosit este calitatea acestuia. Un tuș de calitate nu se va strânge în pliurile ochilor, se va fixa bine pe pleoape, dar va putea fi corectat cu ușurință dacă ai trasat linia greșit.

Cum aplici tușul de ochi dacă nu ai dexteritate

Dacă ești începătoare în aplicarea tușului de ochi și nu ai suficientă experiență sau dexteritate, un bun punct de pornire este să începi prin a aplica eyeliner-ul folosindu-te de o coală de hârtie sau o carte de vizită. Plasează foaia în colțul exterior al ochiului, pe o direcție oblică, așa cum îți imaginezi că ar trebui să se arcuiască linia de tuș. Trasează apoi codița de-a lungul marginii foii sau cardului pe care îl folosești. Această tehnică poate fi foarte utilă atunci când te grăbești să te machiezi, dar și atunci când nu ai suficientă încredere pentru a-ți aplica eyeliner-ul fără ajutoare.

Dacă te simți pregătită să testezi modele mai elaborate, atunci poți imprima o codiță de eyeliner pe o carte de vizită. Decupează apoi zona respectivă și potrivește restul cărții de vizită deasupra ochilor. Astfel, vei obține un model de linie de tuș pe care să îl poți aplica din colțul interior până la cel exterior al ochilor și să te asiguri că nu faci nicio greșeală.

Cum aplici impecabil tușul de ochi lichid

Eyeliner-ul lichid este potrivit pentru femeile care au deja ceva experiență cu trasarea codițelor în colțul ochilor. Însă acest produs poate fi utilizat și de începătoare, folosind un truc simplu. Desenează forma codiței cu ajutorul unui creion kajal moale, care este mult mai ușor de manevrat și de corectat în caz de greșeală. Urmărește apoi linia creionului cu tușul și umple spațiile goale dintre cele două codițe din colțul extern.

În cazul în care ai depășit linia și ți-ai stricat machiajul, nu intra în panică. Înmoaie un bețișor cu vată în puțin demachiant sau ulei de cocos și șterge delicat zona în care ai depășit marginile. Vei vedea că excesul de eyeliner se va îndepărta rapid și nu vei fi nevoită să îți refaci machiajul de la zero.

Cum aplici tușul de ochi cu pensula

Aplicarea eyeliner-ului cu pensula poate fi mai ușoară, întrucât aceasta îți permite un control mai bun și o manevrare mai simplă. Atunci când îți aplici tușul de ochi cu pensula, cea mai eficientă tehnică este cea „din aproape în aproape”. Începe prin desenarea codiței oblice din colțul ochilor, apoi creează a doua codiță, care pornește de la mijlocul ochiului și urcă pentru a o întâlni pe prima. Umple apoi cu tuș spațiul rămas liber. Dacă vrei să prelungești linia de tuș până spre colțul interior al ochilor, nu trasa dintr-o singură încercare codița, ci colorează progresiv, punct cu punct, până când reușești să unești cu restul desenului.

(P) Material realizat in colaborare cu Sephora.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Dmytro Zinkevych

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter