Fă-ți acest tratament pe timp de noapte ca să te trezești cu un păr superb

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 21 martie 2022, 14:20
Trezitul de dimineață nu este deloc ușor. Nu doar că ai mai dormi încă o oră sau două, însă și look-ul  tău nu este unul cu care să te mândrești. Iar adevărata dramă se produce atunci când îți privești în oglindă... podoaba capilară.

Majoritatea dintre noi avem grijă de păr pe timpul zilei. După baie sau dimineața, când îl spălăm folosim uunl două produse de styling, cum ar fi fixativ sau uleiuri. Însă cel mai benefic tratament pentru păr este tratamentul aplicat înainte de culcare. Astfel, ingredientele pe care le aplici pe firul de păr au timp să-și facă efectul așa cum trebuie.

Îți recomandăm câteva măști pe care să le aplici seara pe păr și care te vor face să ai a doua zi o podoabă capilară de invidiat. Toate acestea trebuie folosite înainte să mergi la culcare.

Mască de păr hidratantă

După o zi în care ți-ai expus părul radicalilor liberi, cum ar fi poluare, praf, fă-i un bine podoabei tale capilare și hidrateaz-o cu această mască, foarte simplu de realizat.

Ingrediente:

O lingură de ulei de cocos (25 de grame)

Un avocado copt bine

Mod de preparare

Zdrobește pulpa de avocado și adaugă uleiul de cocos. Amestecă bine până când conținutul capătă textura unei paste omogene. Umezește-ți puțin părul și aplică acest tratament pe firele de păr. Lasă-l să acționeze 20 de minute. Apoi clătește cu apă călduță și lasă-ți părul să se usuce de la sine. Folosește masca cu două ore înainte să te culci. Vei vedea că pe timpul nopții nutrienții conținuți de cele două ingrediente vor acționa asupra firului de păr, hidratându-l și hrănindu-l. Efectul? Un păr mătăsos, fără fire încurcate, răzlețe sau greu de aranjat.

Citește și: Tratament pentru părul creț

Exfoliant natural

La fel cum se întâmplă cu pielea ta, și părul tău are nevoie de exfoliere. Poate părea ciudat, însă celulele moarte și impuritățile care ajung în podoaba capilară trebuie ele eliminate. Este un tratament care, spre deosebire de masca de mai sus, nu trebuie folosit zilnic.

Ingrediente

2 linguri de zahăr brun (28 de grame)

O lingură de ulei de măsline

3 picături de extract de vanilie

Citește și: Tratament natural făcut în casă pentru îndreptarea părului

Mod de preapare

Amestecă toate ingredientele și aplică tratamentul pe păr, masând ușor. Astfel, nutrienții din mască vor pătrunde mai ușor în firul de păr. Clătește părul și lasă-l să se usuce de la sine. Foarte important este să nu te culci cu părul ud, așa că ai grijă ca acesta să fie uscat foarte bine.

Ser pentru păr

Poți să-ți prepari singură, acasă, un ser pentru păr. Ingredientul-minune de data aceasta este oțetul de mere.

Ingrediente

6 linguri de oțet de mere (60 ml)

Jumătate de cană de apă (125 ml)

Un recipient cu pulverizator

Mod de preparare

Diluează oțetul de mere în apă și pune soluția în recipient. Pulverizează pe păr seara, înainte de culcare.

Foto: Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter