5 lucruri pe care trebuie să le faci după ce îți albești dinții

De Sandra S., pe

Nu este sănătos să îți albești dinții la dentist de prea multe ori pe an – o dată sau de două ori ar trebui să fie de ajuns. După vizita la cabinetul stomatologului trebuie să ai mai multă grijă de dantura ta. Vezi cinci lucruri pe care oricine ar trebui să le facă!

Calmează durerile dinților sensibili

Foarte mulți oameni au dureri în primele două zile de când își albesc dinții, din cauza gelurilor folosite la cabinetele stomatologice. Ca să nu suferi mai mult decât trebuie din cauza sensibilității dinților, ar trebui să îți cumperi o pastă de dinți specială pentru durerile dentare și s-o ții mereu la tine, ca s-o aplici imediat.

Atenție la pete

Ca dantura ta să rămână albă mai mult timp, trebuie ca în primele zile să stai departe de orice produs alimentar care îți poate păta dinții. Asta înseamnă fără cafea, fără fructe sau legume roșii, fără sosuri colorate, fără vin roșu, struguri negri sau ceaiuri. Dacă ești fumătoare, atunci ar fi indicat să mai rărești țigările măcar în prima săptămână, după ce ți-ai albit dinții.

Clătește, nu peria

Dacă totuși nu ai cum să eviți să bei sau să mănânci ceva care îți pătează dinții, nu fugi la baie să îi periezi imediat, ci trebuie să aștepți cel puțin 30 de minute, astfel pigmentul colorat și acidul din mâncare va intra mai ușor în smalț, ceea ce rezultă în pete. Soluția este să clătești gura imediat, să aștepți cel puțin jumătate de oră și abia apoi îți poți peria dinții.

Păstrează dantura albă cu pastă de dinți specială

Dacă vrei ca albirea profesională a danturii să reziste mai multă vreme, acasă trebuie să te speli pe dinți cu o pastă care albește dinții, dar care și protejează smalțul. Pe de altă parte, dacă ai vreun dinte fals sau îmbrăcat în porțelan, albirea profesională nu este o soluție, pentru că aceasta deschide doar culoarea smalțului dinților.

Periuță de dinți electrică

Specialiștii spun că oamenii nu se spală eficient pe dinți atunci când folosesc o periuță normală, iar cea electrică are o putere de curățare mult mai mare. Așa că dacă vrei să păstrezi dantura curată cât mai multă vreme, periuța electrică este o variantă bună.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter