Inteligența artificială a creat rimelul perfect

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Vineri, 24 februarie 2023, 16:54

Inteligența artificială poate face multe lucruri, iar mai nou poate să descopere formula rimelului perfect. Compania Avon a dezvoltat, cu ajutorul dezvoltatorilor IT, așa numitul Algoritm Geniu.

Algoritmul Geniu este „un instrument exclusiv de învățare automată și inteligență artificială care citește, filtrează și procesează mii de  comentarii online de la consumatori”. Astfel, după ce a analizat nenumărate recenzii la rimeluri de la persoane pasionate de makeup din toată lumea, algoritmul a ales cele cinci criterii esențiale pe care femeile le caută atunci când își aleg rimelul, după cum urmează: volum mare, lungime mare, ridicare de durată, definire precisă și culoarea neagră dramatică.

Mai mult, algoritmul a descoperit că femeile nu prea sunt dispuse să compromită un criteriu pentru altul – de exemplu, dacă un rimel oferă volum de vis genelor, ele nu îl vor alege dacă nu este de un negru puternic. Așa că Avon a încercat să creeze un rimel care să includă toate cele cinci criterii – și așa a ieșit 5-in-1 Lash Genius Mascara. Beauty editor-ul Elle Turner de la Glamour l-a testat și a ajuns la concluzia următoare: „Sincer, face foarte multe pentru un rimel care costă mai puțin [de zece lire] și per total, se întrece cu unele rimeluri mai scumpe pe care le-am încercat”.

Însă majoritatea rimelurilor pot să îți ofere cele cinci criterii magice, dacă știi cum să le folosești. Mai exact, trebuie să te asiguri că aplici rimel pe ambele părți ale genelor, că duci bagheta până la vârfuri (cu grijă, pentru a nu îți păta pleoapele când clipești) și să alegi formule rezistente la apă pentru un efect de lifting intens.

Sursa foto: 123rf.com

Vezi şi ce este inteligenţa artificială!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter