Măști naturale făcute în casă pentru micșorarea porilor

De Amelia Matei, pe Ultimul update Luni, 19 septembrie 2016, 11:21
După o vârstă tenul începe să sufere modificări și, pe lângă riduri, și porii devin foarte vizibili. Îți recomandăm câteva rețete de măști naturale, pe care le poți face la tine acasă.

Nu doar persoanele care trec de o anumită vârstă au probleme cu porii măriți, ci și cele care au un ten gras. Există produse pentru repararea acestei probleme, care se găsesc în comerț, însă, în general, acestea sunt cosmetice destul de costisitoare, care conțin o sumedenie de susbtanțe chimice, de cele mai multe dăunătoare pielii, pe termen lung.  Îți propunem câteva rețete pe care le poți face chiar la tine acasă și care au rezultate uimitoare, fără să cheltuiești o avere pentru asta.

Iată câteva rețete pentru micșorarea porilor

Apă și bicarbonat de sodiu

Amestecă două linguri de praf de copt cu două linguri de apă, aplică pasta pe față și lasă să acționeze timp de 15 minute. După ce ai terminat tratatmentul, spală-ți tenul cu apă rece.

Castravete, lămâie și apă de trandafiri

Decojește un castravete și zdrobește- l, adaugă câteva lingurițe de suc de lămâie și puțină apă de trandafiri, până când obții o mixtură apoasă. Înmoaie o dischetă de bumbac și aplică pe față, lasă să acționeze câteva minute, apoi clătește cu apă rece.

Albuș de ou și suc de lămâie

Câteva picături de suc de lămâie și 2 albușuri de ou se amestecă într-un bol. Apoi aplică amestectul pe față și așteaptă câteva minute până când se usucă. După ce s-a uscat, curăță fața cu apă rece. Masca are rolul de a-ți închide porii măriți, dar te ajută să scapi și de celulele moarte și de depunerile de pe epidermă.

Suc de roșii și lămâie verde

Amestecă bine sucul de roșii și câteva picături de lămâie verde, aplică apoi masca pe față cu ajutorul unei dischete de vată. Lasă masca să acționeze 15 minute, apoi clătește-te cu apă rece. Ambele ingrediente au proprietăți astringente, astfel că te va ajua să-ți închizi porii.

Suc de lămâie verde și suc de migdale

Lasă la hidratat câteva migdale peste noapte, într-un bol cu apă, apoi spală-le dimineața și pune-le la blender, până când obții o pastă. Adaugă câteva picături de lămâie verde. Aplică mixtura pe față și las-o să acționeze jumătate de oră. Clătește cu apă rece.

Suc de lămâie și suc de ananas

Stoarce jumătate de lămâie și jumătate de cană de ananas. Înmoaie în acest amestec o dischetă și aplică pe față. Lasă să acționeze timp de câteva minute, după care clătește cu apă rece. Ananasul este bogat în enzime care ajută la curățarea pielii și porilor și, împreună cu sucul de lămâie are un efect astringent.

Foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter