Ochii, oglinda sufletului: cum să ai o privire seducătoare fără prea mult efort

Adesea, primul lucru pe care o persoană străină îl remarcă atunci când se uită la tine este privirea. Ochii roșii, obosiți sau încercănați sunt mai puțin atrăgători și, în plus, te fac să pari mai în vârstă decât ești. Prea puține ore de somn sau prea mult stres pot exacerba aspectele neplăcute ale privirii, de aceea este important să te îngrijești corespunzător de ochii tăi, pentru a avea un look luminos și tineresc.

Nu trebuie să pierzi din vedere faptul că felul în care arată ochii tăi este rezultatul unei combinații de mediu și genetică.

Sunt multe modalități prin care poți avea o privire seducătoare fără să folosești, de exemplu, make-up, dar sunt și câteva invenții moderne care te ajută să arăți foarte bine.

Odihnește-te suficient

Somnul este extrem de important pentru sănătatea umană. Lipsa odihnei poate cauza nu doar grave probleme de sănătate (afecțiuni ale creierului, boli de inimă, diabet zaharat etc.), dar poate influența și aspectul fizic. De pildă, unul dintre principalele motive pentru care oamenii au cearcăne este lipsa somnului. Așadar, formează-ți obiceiuri sănătoase și încearcă să dormi cel puțin opt ore în fiecare noapte. 

Păstrează-ți ochii îngrijiți

În ultima perioadă, am auzit des îndemnul Spală-te pe mâini, cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde. Însă, la fel de important este să ai grijă de tenul tău. Păstrarea pielii curate reduce impuritățile și te ajută să scapi de uleiul și murdăria care intră în mod natural în piele. Așadar, folosește un produs de curățare delicat de cel puțin două ori pe zi.

Totodată, dacă vrei să ai o privire seducătoare este important să ai grijă de sprâncenele tale. Fie că preferi depilarea cu ceară, fie că alegi smulgerea firelor cu ajutorul unei pensete, o formă plăcută a sprâncenelor te poate ajuta să-ți pui în evidență ochii.

La fel de importante sunt și genele. Dacă nu ești înzestrată cu gene mari și bogate, folosirea unui rimel face parte, cel mai probabil, din rutina zilnică. Însă, dacă vrei să economisești timp dimineața, poți alege o variantă mai simplă de a avea o privire seducătoare. O pereche de gene false de calitate premium, ușor de aplicat și care se îmbină perfect cu linia naturală a genelor, poate fi soluția salvatoare pentru a avea un look tineresc și plăcut în fiecare zi.

Folosește cremă hidratantă

Crema hidratantă aplicată în jurul ochilor te ajută să menții pielea sănătoasă. Este important ca produsul ales să fie unul special pentru ochi, deoarece pielea din zona oculară este mult mai sensibilă. Cremele hidratante pot conține cafeină ori colagen, ingrediente care contribuie la reducerea pungilor de sub ochi. În plus, acestea reprezintă cea mai sigură modalitate de hidratare a pielii.

Încearcă o mască pentru ochi

O altă metodă care te ajută să obții un look luminos este folosirea măștilor pentru ochi. Rezultatul principal în urma utilizării acestor produse este reducerea pungilor de sub ochi. Iar când vine vorba de astfel de măști, ofertele sunt bogate. Dacă nu vrei să folosești variantele din comerț, îți poți prepara singură produsele care să te facă mai tânără. Castraveții tăiați felii și aplicați pe pleoape reprezintă cea mai la îndemână opțiune. Însă, poți încerca și pliculețele de ceai cofeinizat, aplicate pe pleoape după ce au fost fierte și răcite, sau o lingură metalică ce a stat la congelator 10-15 minute.

Evită să stai mult timp în fața ecranelor

Majoritatea oamenilor au nevoie de computer pentru a-și desfășura activitatea profesională de zi cu zi, dar mulți dintre noi pierdem și foarte mult timp în fața televizoarelor sau navigând pe internet. Prea multe ore petrecute în fața ecranelor ne afectează ochii, de aceea este important să limităm pe cât posibil folosirea dispozitivelor moderne.

Tu cum ai grijă de ochii tăi?

Sursă foto: puhhha/ Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Sephora

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter