(P) Îngrijirea tenului în sezonul rece

De Unica.ro, pe
Deși îți poate părea complicat să îți creezi o rutină de îngrijire a tenului, îți prezentăm în rândurile de mai jos câțiva pași simpli pentru a te bucura de un ten suplu și sănătos. Mai mult, adaptăm sfaturile pentru a fi perfect aplicabile în aceste luni reci ale anului.

Tenul este tot timpul expus factorilor externi de mediu, precum razele nocive ale soarelui, temperaturile foarte scăzute, vântul, umiditatea etc –, iar acest lucru poate duce la deshidratare, la porțiuni descuamate, iritații și senzație de usturime. Dacă adăugăm la acest aspect și o rutină precară de îngrijire a pielii, atunci e posibil să te confrunți cu un ten „nărăvaș“, care pare mereu neîmplinit. Iată cum să îl abordezi corect:

Alege produsele de skincare potrivite

Identifică ce tip de ten ai, înainte să cumperi o cremă de față. Dacă nu știi încă ce tip de ten este al tău, ai două posibilități. Fie te programezi la un consult cu medicul tău dermatolog, fie faci un test simplu. Demachiază-te seara, așa cum o faci de obicei, însă nu mai pune pe ten nici un fel de produs de skincare și mergi la somn. Dimineața, tapotează câteva șervețele absorbante de sebum pe ten, luând la rând toate zonele. Observă apoi care dintre șervețele s-au întinat cu sebum – dacă toate au absorbit sebumul, atunci ai ten gras. Dacă doar zona T a fost mai uleioasă, atunci ai ten mixt. Dacă șervețelele au rămas curate, ai ten normal. Dacă îți simți tenul că „strânge“ și chiar ai senzație de mâncărime, este cel mai probabil uscat. În concluzie, atunci când vrei să îți cumperi un produs nou de skincare, optează pentru gama potrivită tenului tău.

Ce pași include rutina de skincare corectă

Deși e foarte posibil ca tenul tău să se schimbe de la un anotimp la altul, iar acest lucru e normal, pașii pentru a-ți menține tenul curat, suplu, strălucitor și cu aspect proaspăt ar trebui să respecte mai mereu aceleași etape.

Zilnic:

Curățare. Alege de preferat un produs solubil în apă, care nu îți irită ochii și care e blând cu pielea (adică nu o lasă cu acea senzație de uscăciune). Demachiază tenul musai, chiar dacă nu obișnuiești să te machiezi zilnic.

Tonifiere. De fapt, produsele tip toner nu îți tonifiază la propriu tenul, ci scopul e să curețe în profunzime și să creeze o bază curată pentru produsele de skincare care urmează în rutină.

Hidratare. Optează pentru o cremă formulată cu ingrediente benefice pentru ten și care îl ajută să își mențină bariera de protecție a pielii. Aplic-o masând pielea cu mișcări circulare și blânde până la absorbția completă și nu uita de gât și decolteu. Încearcă Crema de zi & noapte cannabis & acid hialuronic de la Laboratoarele Fiterman (75 ml, 99 lei).

(P) Îngrijirea tenului în sezonul rece

Tratament. Serurile au acea super-putere de a îngriji tenul într-un mod aparte. Fiind formulate mai concentrat și vizând diverse probleme ale pielii, serurile pot stimula reînnoirea celulară și sinteza de colagen, pot reda luminozitatea tenului și pot îmbunătăți vizibil în timp aspectul pielii. Alegerea noastră este Serul cu cannabis și acid hialuronic pentru ten luminos de la Laboratoarele Fiterman (30 ml, 99 lei).

(P) Îngrijirea tenului în sezonul rece

Produse cu FPS (dimineața). Știi deja regula: iarnă sau vară, aplică un produs care conține FPS (factor de protecție solară) și apără-te de efectele nocive ale radiațiilor UV, care pot duce la apariția apariția petelor pigmentare, la îmbătrânirea prematură a tenului sau la alte probleme ale pielii.

De două-trei ori pe săptămână:

Exfoliere. Cu ajutorul unui dispozitiv blând de curățare a tenului sau cu un burete konjac (atenție la accesoriile care agresează pielea!) exfoliază tenul de câteva ori pe săptămână. Acest pas ajută la îndepărtarea celulelor moarte de la suprafața pielii, la deblocarea porilor, astfel redai tenului luminozitatea și suplețea.

Foto: Shutterstock

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter