Cum previi despicarea vârfurilor firelor de păr

De Elena S. , pe

Starea vârfurilor schimba radical aspectul părului. De îndata ce observi ca sunt uscate și lipsite de stralucire trebuie sa schimbi rutina de îngrijire și să fii mai atenta la gesturile zilnice care le pot afecta sanatatea.
1. Îngrijire de lungă durată
Foloseşte un balsam care nu necesita clatire special pentru repararea vârfurilor, pe care sa îl aplici dupa baie, pe parul uscat cu prosopul, înainte de a începe coafarea. Un astfel de produs repara şi previne despicarea vârfurilor, ramâne în par şi protejeaza pe termen lung. Când te speli, ai grija sa nu foloseşti apa prea calda şi, mai ales, nu freca parul cu prosopul.
2. Hrănire în profunzime
Vârfurile despicate apar în cazul parului prea solicitat sau prea uscat. Atâta timp cât îi oferi îngrijirea potrivită, nu vei avea astfel de probleme, aşa că orienteaza-te spre produse intens hidratante, care sa refaca firul de par, dar totodata sa îi dea şi un plus de rezistenţa. Serumurile intensive sunt astfel de produse de care ai nevoie, caci formula lor reparatoare cu absorbţie rapida patrunde în firul de par şi netezeşte.
3. Protecţie eficientă la soare
Caldura şi razele puternice ale soarelui usuca mult parul. Iar de aici pâna la despicarea vârfurilor nu mai e decât un pas. Înca de la începutul verii, foloseşte un spray cu FPS inclus nu doar la plaja, ci şi în oraş. Nu uita ca, înainte şi dupa fiecare baie în mare sau în piscina, sa îţi clateşti parul cu apa curata. Protejeaza parul de soarele puternic cu o palarie sau cu o eşarfa.
4. Metodele naturale dau rezultate
Un amestec de uleiuri e cel mai bun remediu pentru parul uscat, caci patrunde adânc în firul de par, hraneşte, netezeşte şi oferă strălucire. Combina parţi egale de ulei de macadamia şi ulei de broccoli (1-2 linguriţe, în funcţie de cât de des e parul) şi aplica pe parul uscat doar la vârfuri. Lasa 15-20 de minute sa acţioneze, apoi spala-te pe cap. O alta combinaţie benefica pentru vârfurile despicate e cea din miez de avocado şi ulei de masline. Aplica mixtura pe par, strânge parul într-un coc şi pune deasupra o casca de duş sau un prosop. Dupa 20 de minute, spala parul.
Trucuri şi sfaturi pentru un păr frumos
✽ Tunde vârfurile regulat, mai ales atunci când observi ca sunt deteriorate.
✽ Fa o pauza cu aparatele de coafat, chiar şi cu foehnul, pâna se îmbunataţeşte aspectul parului.
✽ Nu pieptana parul cât e ud, pentru ca e mult mai fragil.
✽ Foloseşte şampoane care au în compoziţie cât mai multe ingrediente naturale. Daca ai probleme cu uscarea parului şi despicarea vârfurilor, spala-te cam de 3 ori pe saptamâna.
✽ Nu-l peria în exces, doar descurca-l cu un pieptene cu dinţi rari.
Trucuri direct din salon
„Orice tip de par poate avea vârfurile despicate, așa ca e important sa știi cum este al tau, pentru a-i da îngrijirea potrivita: parul uscat și deteriorat are nevoie de o masca cu banane și miere, în timp ce parului gras îi trebuie zeama de lamâie și ou. La salon, încearca tratamentul cu keratina braziliana, bun pentru orice tip de par, mai ales pentru cel vopsit, caci previne deteriorarea, accelereaza creșterea, regenereaza și restabilește structura fibrei firului de par. Îndreapta parul, fara sa mai fie necesara îndreptarea termica o perioada și protejeaza de efectele nocive ale soarelui, frigului, clorului, chiar și până la 2 luni.”

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter