Scapă de petele pigmentare cu doar două ingrediente

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 30 martie 2016, 15:46
Apariția petelor pe piele poate fi cauzată de înaintarea în vârstă, expunerea exagerată la soare sau o serie de afecțiuni. Avem pentru persoanele care se confruntă cu astfel de probleme câteva soluții nu doar foarte ieftine, dar și naturale și ușor de preparat.

Cum apar petele pigmentare?

Pielea primește culoare datorită unei substanțe care se numește melanină. Problemele care apar pe piele au două cauze: deficitul (hipopigmentare) sau excesul de pigment (hiperpigmentare) Hiperpigmentarea apare în mod normal atunci când există o secreție prea mare de melatonină în stratul inferior al epidermei, produsă de niște celule numite melanocite. Melasma, adică apariția acelor pete foarte închise pe piele, este rezultatul unei expuneri exagerate la soare. Cu alte cuvinte, pentru a proteja epiderma în timp ce stăm la plajă, melanina absoarbe acele raze ultraviolete dăunătoare. Dar, în timpul acestiu proces, pot apărea pistruii sau aceste pete maronii. La fel apar și petele pigmentare cu care femeile se confruntă după o anumită vârstă.

Acest tip de afecțiune este mai frecventă în cazul persoanelor care au pielea mai închisă sau cu nuanțe diferite de a caucazienilor, cum ar fi asiaticii sau afro-americani.

Principalele cauze ale pigmentării:

PIH (Hiperpigmentare post-inflamatorie

Anticoncepționale

Estrogen (HRT)

Sarcină

Expunere continuă la soare

Acnee

Iritații de la aparatul de ras

Arsuri solare severe

Eczemă

Iritații chimice

Electroliză

Urticarie

Scruburi exagerat de abrazive

Medicamente

Vărsat de vânt

Extragere comedoane

Scărpinare

Mușcături insecte

Traume ale pielii

Intervenții chirurgicale

Aplicarea parfumurilor pe zone expuse la soare

Ingrediente:

O lingură de praf de turmeric

O lingură de suc de lămâie

Mod de preparare:

Amestecă ambele ingrediente până când devin o soluție omogenă. Aplică pasta pe zonele afectate și las-o să acționeze 15 minute sau până când se usucă. Clătește cu apă rece. Foarte important este să nu stai la soare imediat după ce ai aplicat masca. Cel ai bun moment în care să folosești masca este după ce duș, de preferat înainte de culcare. Astfel, pielea va respira și nu vei fi nevoită să te expui razelor UV.

Citește și: Pete pe față de la soare? Ce faci?

Lămâia este binecunoscută pentru proprietățile ei de albire a pielii și stimulează exfolierea epidermei. Turmericul este un excelent antiinflamator și, la fel ca lămâia, ajută la albirea pielii. Tot de la turmeric, tenul tău devine strălucitor.

Dacă ai pielea foarte sensibilă și te temi că acidul lămâii ar putea să o afecteze, diluează sucul de lămâie în apă sau folosește lapte.

Foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter