Trucuri de frumusețe de la influenceri de care să te ferești

De Bianca Prangate, pe Ultimul update Miercuri, 15 ianuarie 2020, 16:30
De-a lungul timpului au apărut tot felul de trucuri de frumusețe, care mai de care mai ciudate. Dacă multe din cele din trecut erau bizare, nici prezentul nu stă mai bine din anumite puncte de vedere, după cum arată Ranker.

Influencerii de beauty din social media au început să vină cu multe trucuri de frumusețe – de obicei, acestea sunt utile și interesante, însă sunt și situații când aceste trucuri sunt o idee foarte proastă, cu repercusiuni nedorite. Mai jos vei găsi o listă cu cele mai periculoase sfaturi de frumusețe pe care le-au dat influencerii în ultimii ani:

Lacul de unghii poate acoperi herpesul

Erupțiile care apar odată cu herpesul bucal sunt dificil de acoperit. Cu toate astea, un remediu a tot circulat pe internet în ultimii ani – și anume acoperirea veziculelor cu lac de unghii transparent. Însă majoritatea lacurilor de unghii conțin nichel, o substanță care provoacă alergii. Așadar, dacă nu vrei să te trezești și cu o reacție alergică pe lângă herpes, este bine să eviți acest truc.

Cariocile pot înlocui eyeliner-ul

Când Taylor Swift a destăinuit că obișnuia să folosească carioci în loc de eyeliner, multă lume a încercat același lucru. Poate că o cariocă poate oferi o culoare intensă, dar compușii din ea nu sunt meniți să ajungă pe piele, cu atât mai mult pe piele sensibilă din jurul ochilor. Așadar, cel mai bine este să rămâi la eyeliner-ul clasic.

Deodorant în loc de primer

Din cine știe ce motiv, anumiți influenceri au considerat că deodorantul ar putea înlocui primer-ul. Însă sărurile de aluminiu și parfumurile din deodorant pot fi deosebit de iritante pentru ten. Ba mai mult, aluminiul din antiperspirante blochează glandele de transpirație – același lucru ar face și pe față, doar că la nivelul porilor. Rezultatul? Coșuri și piele uscată.

Mască de față cu scorțișoară

Măștile de față și de păr făcute acasă sunt foarte apreciate, însă ingredientele din ele trebuie alese cu mare grijă. O rețetă populară pe internet este cea de mască de față cu scorțișoară. Problema este că acest condiment este dermocaustic, iritând pielea și provocând arsuri severe.

Pastă de dinți pentru coșuri

Mulți influenceri spun că dacă vrei să scapi repede de un coș, tot ce trebuie să faci este să aplici pastă de dinți pe el și să lași să acționeze. Însă pasta de dinți conține multe ingrediente care pot irita pielea, cum ar fi menta, peroxidul, alcoolul și parfumul. Astfel, deși s-ar putea să te scape de coș pe moment, pielea din jur se va înroși și va prezenta senzația de arsură.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter