4 trucuri folositoare ca să nu faci bătături de la pantofi

De Sandra S., pe

Nu-i așa că te simți grozav când îți cumperi o pereche nouă de pantofi? Partea cea mai neplăcută aici este că, de cele mai multe ori, faci bătături din cauza pantofilor noi. Iată câteva trucuri care să te ajute în acest sens:

Poartă-i cu șosete încălzite

Dacă ți-ai luat pantofi noi și sunt prea strâmți, deci știi că îți vor cauza neplăceri, poartă-i înainte prin casă. Pune-ți în picioare o pereche de șosete mai groase, încălzite înainte cu fierul de călcat. Căldura va încălzi pielea pantofului și o va face să se lase mai ușor.

Picioare mereu uscate

De multe ori faci bășici pentru că picioarele tale transpiră, iar pielea umedă se freacă de interiorul pantofului. Ca să nu mai transpiri, pudrează-ți picioarele cu amidon de porumb înainte să te încalți, astfel nu vor mai transpira la fel de mult.

Deodorant stick sau vaselină

Dacă știi că cei mai mulți pantofi te rod într-un anumit loc – deasupra călcâiului sau la degete, de exemplu – aplică puțină vaselină (petroleum jelly, cea pentru piele) sau deodorant stick pe zona aceea. Astfel, se creează un fel de barieră care îți va proteja pielea mai bine.

Ține plasturi la îndemână

Mai ales când îți cumperi pantofi noi, ia la tine și câțiva plasturi. Cum simți că pantofii încep să te roadă, oprește-te în cel mai apropiat loc și pansează-ți pielea. Astfel nu vei avea dureri mai mari și nu vei mai face bătături la fel de dureroase.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter