Trucuri de înfrumusețare care te vor ajuta să arăți bine la plajă

De Consuela Stratulat, pe

Zilele fierbinți de vară au avantajul lor! Până la urmă, ce poate fi mai plăcut decât să îți petreci timpul pe plajă, cu prietenele? Temperaturile ridicate au, însă, și o parte mai puțin plăcută: împiedică desfășurarea normală a ritualurilor de înfrumusețare. De aceea există câteva trucuri pe care trebuie să le știi, dacă vrei să arăți bine în sezonul cald.
Pudra pentru bebeluși nu ar trebui să îți lipsească din geanta pentru plajă. Când vei fi plină de nisip, presar-o pe picioare și unde crezi tu că mai ai nevoie și va absorbi umiditatea de pe piele, cauzată de transpirație și apa sărată. Cu un șervețel, vei putea foarte ușor să dai la o parte nisipul de pe tine.
Bicarbonatul de sodiu este aliatul tău din această vară. Amestecă-l cu apă, astfel încât să obții o pastă pe  care o poți aplica în zonele prea bronzate sau roșii de pe piele. Compoziția va acționa ca un exfoliant și va omogeniza bronzul, astfel încât să arăți perfect!
Vara, părul îți poate face reale probleme, iar coada de cal ți s-ar putea părea singura coafură potrivită. Pe lângă faptul că nu va sta cum îl vei așeza, te va face să transpiri ca în saună. Dacă vrei să scapi de senzația neplăcută, aplică un deodorant solid la spate, în zona gâtului, cu zece minute înainte să îți usuci părul. Va acționa în același fel în care funcționează la subraț!
Șamponul uscat este arma ta secretă tot anul, dar vara ar trebui să fie nelipsit din ritualul tău de înfrumusețare. Aplică-l seara la rădăcini și va absorbi transpirația din timpul nopții, iar dimineață, părul tău va arăta grozav.

Lămâia scoate petele de transpirație de pe haine

Oricât te-ai proteja, sunt puține șanse să nu ai de-a face cu arsurile solare măcar o dată. Aloe vera este cel mai bun tratament pentru această problemă, iar dacă îl aplici rece pe zona afectată, va fi și mai eficient. Pune gel de aloe vera în recipientul pentru cuburi de gheață și lasă-l în congelator toată vara. Când vei avea nevoie, doar scoate-l de acolo și aplică-l pe rană!
Cu siguranță ai cel puțin o bluză pătată de transpirație în zona subrațului. Dacă ai rămas fără produse anti-pată, stoarce o lămâie pe zona murdară, înainte să te apuci de spălat. Aciditatea lămâiei va înlătura imediat pata de transpirație.
Căldura îți poate distruge oja preferată, pentru că reacționează cu ingredientele sale și o îngroașă. Cel mai bine este să o depozitezi în frigider. Metoda este eficientă și dacă lași lacul de unghii la rece pentru o oră, înainte să îl aplici.
Rugina de pe aparatul de ras este una dintre cele mai rapide metode de a-ți strica vacanța din cauza unei infecții. Pentru a evita astfel de situații, nu îți mai păstra aparatul de ras la duș, iar între utilizări, aplică ulei de măsline pe lame. Va împiedica apariția ruginii!
Erupțiile cutanate apărute pe linia bikinilor sunt frecvente mai ales vara, dar există o metodă prin care poți scăpa de ele. Intodu câteva pliculețe de ceai de mușețel în apă fierbinte, apoi lasă-le în congelator pentru 20 minute. Aplică-le, apoi, pe zona afectată de iritație și îți vor calma imediat pielea.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter