Uleiul de jojoba, bun la toate. Cum îl poți folosi

De Sandra S., pe Ultimul update Vineri, 06 august 2021, 11:57

Uleiul de jojoba este plin de vitamine și minerale și este unul dintre uleiurile care sunt asimilate destul de ușor de către piele, pentru că are o compoziție asemănătoare sebumului uman. Uleiul de jojoba este extras din semințele plantei de jojoba.

Uleiul pur este de culoare aurie, strălucitoare, in timp ce uleiul prelucrat este clar și transparent. Uleiul de jojoba este recomandat în îngrijirea tenului, a pielii și a părului. Citiți mai jos despre beneficiile pe care le are acest tip de ulei.

Cuprins

Ulei de jojoba – beneficii pentru păr

Tratament împotriva mătreții

De cele mai multe ori, mătreața apare atunci când scalpul este uscat și se formează acele cojițe albe. Ca să îți hidratezi pielea capului, trebuie doar să pui câteva picături de ulei natural de jojoba în șampon și balsam, apoi să le folosești ca de obicei. Repetă până scapi complet de mătreață.

Uleiul de jojoba este recomandat și împotriva căderii părului, pentru că ajută foliculii de păr să formeze noi fire și stimulează astfel creșterea părului.

Ulei de jojoba – beneficii pentru piele

Uleiul de jojoba este recomandat în mod special pentru tenul mixt sau gras, însă dă rezultate și pe tenul uscat sau ridat. Uleiul de jojoba este bun pentru descuamare și în caz de eczeme. De asemea, acest ulei ajută la reglarea secreției de sebun calmarea pielii iritată după epilat, îngrijirea cuticulelor și a unghiilor. Vezi mai multe informații despre beneficiile uleiului de jojoba în acest studiu.

Recomandat pentru ras

Ca să-ți pregătești picioarele pentru epilat, trebuie să le hidratezi înainte, iar uleiul de jojoba face asta foarte bine. De asemenea, după ce ai terminat, te poți da din nou cu același ulei, pentru că este hrănitor și îți protejează pielea.

Uleiul de jojoba ca balsam de buze

Când ai buzele uscate și crăpate, un bun remediu este uleiul de jojoba. Și chiar dacă nu, dacă vrei un balsam de buze garantat natural și fără substanțe chimice, poți folosi acest ulei fără probleme.

Bază de parfum

Îți poți face acasă propriile parfumuri cu uleiuri esențiale, iar pentru asta ai nevoie și de o bază care să dilueze parfumul. Uleiul de jojoba este folosit de mulți producători, pentru că este foarte puțin aromat.

Ulei de jojoba – beneficii pentru ten

Uleiul de jojoba este recomandat pentru tratarea acneei, grație faptului că stopează producția excesivă de sebum, una din cauzele apariției acneei. Un studiu german din 2012 a arătat că uleiul de jojoba împreună cu argila pot constitui o mască eficientă pentru tenul cu leziuni sau pentru tenul cu acnee moderată.

Acest ulei este și un foarte bun demachiant și este recomandat pentru că nu irită pielea și este non-toxic. Poate fi folosit atât pentru demachiarea feței, cât și a ochilor.

Ulei de jojoba pentru animăluțul tău

Dacă este bun pentru pielea ta, fii sigură că este bun și pentru pielea animăluțului tău. Dacă are pielea uscată sau mâncărimi, poți picura un pic de ulei de jojoba în locurile cu pricina. De asemenea, poți adăuga câteva picături și în șamponul cu care îi speli blana, ca aceasta să capete luciu.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter