Care este diferența ideală de vârstă într-o relație

De Consuela Stratulat, pe
Dacă vrei să ai o relație de durată, atunci trebuie să ții cont de diferența de vârstă dintre tine și partenerul tău. Vezi cât de mare ar trebui să fie, ca să fii fericită.

4 ani și 4 luni…nu, nu este numele unui nou film, ci diferența ideală de vârstă între un bărbat și o femeie. Lucrurile merg, însă, bine doar dacă bărbatul este mai în vârstă decât femeia, potrivit dailymail.co.uk. Aceste concluzii au fost trase în urma unui sondaj esfectuat pe un eșantion de 2.000 de oameni. Dintre aceștia, doar 1% dintre femeile intervievate au declarat că relația ideală ar fi cu un bărbat mai tânăr. Nici bărbații nu s-au declarat mai dornici să fie cei mai tineri în cuplu, doar 2% dintre ei fiind de părerea că ar putea avea o relație cu o femeie mai mare. Cei mai mult participanți au recunoscut că preferă o diferență de vârstă între ei și partener.

Citește și: Care este diferența de vârstă ideală pentru o căsnicie de succes

40% dintre persoanele care au participat la sondaj au declarat că diferența ideală de vârstă ar fi între trei și patru ori, iar 30% au spus că ar prefera o diferență de 6 ani.

Lucruri de care să ții cont când diferența de vârstă este mare

Iubirea nu ține cont de vârstă, însă sunt unele lucruri de care trebuie să ții cont, când intri într-o relație. Dacă diferența dintre voi este foarte mare, cel puțin ar trebui să fii conștientă de consecințele acestei situații. În primul rând, dacă el este mult mai mare decât tine, toată lumea va presupune că te-ai căsătorit cu el pentru banii lui. În al doilea rând, vor apărea discuții între voi din cauza diferențelor de mentalitate.

Dacă te vei plânge prietenilor tăi de relația voastră, fii sigură că vor presupune că problemele dintre voi au apărut din cauza diferenței de vârstă. Chiar dacă ai impresia că nu îți pasă de asta, ține cont că lucrurile vor fi diferite în momentul în care fluturii din stomac vor dispărea.

Oricât de serioase ar fi lucrurile între voi, prietenii voștri tot vor face glume pe seama diferenței de vârstă. Cu aceeași situație te vei confrunta și dacă el este mult mai tânăr decât tine. Dacă te hotărăști, totuși, să treci peste aceste diferențe, ține cont că va trebui să discutați despre copii. Poate tu nu vrei, dar el își dorește sau invers. O astfel de conversație duce, de cele mai multe ori, la ruptura cuplului, dacă nu se ajunge la un acord. Este mai bine să afli mai devreme dacă vă doriți aceleași lucru.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter