Cel mai bun anti-aging natural

De Amelia Matei, pe
Adrenalina de după exerciții ne dă o stare excelentă, însă mai vine cu o serie de alte avantaje: tonus mai bun, mușchi întăriți, kilograme mai puține.

Cercetătorii au descoperit într-un studiu recent că exercițiile fizice au legătură și cu încetinirea procesului de îmbătrânire. Iată care sunt factorii prin care exercițiile fizice ne ajută să ne menținem tinere:

Transpirația are proprietăți antibacteriene

Transpirația, oricât ar fi de controversată, este acel rău necesar. Atunci când faci exerciții și transpiri este ca și cum ai face saună, fără să fii la saună. Esențial este însă ca transpirația să nu apuce să se usuce pe piele și să-ți încarce porii, după ce aceștia s-au închis. Studiile recente arată că transpirația conține un antibiotic natural, cunoscut sub denumirea de Dermicin, care ucide bacterii precum E.coli sau Stafilococul auriu.

Citește și: Cum îți faci un ser antirid pentru ochi din doar două ingrediente

Circulația sângelui scapă organsimul de toxine

Atunci când facem mișcare, punem și sângele în mișcare! Circulația accelerantă a sângelui face ca toxinele pe care organismul le acumulează să fie eliminate. ”Viteza sângelui din timpul exercițiilor determină curățarea pielii de celulele moarte. Vă puteți gândi la acest proces ca la o detoxifiere a epidermei din interior în exterior”, declară expertul în dermatologie Ellen Marmur.

Fascia musculară… cu memorie

Fascia musculară este un țesut fin care învelește mușchii și care ajută la susținerea atât a sistemului muscular, cât și a vaselor de sânge și nervilor. Acest țesut trebuie tot timpul menținut activ. ”Menține-ți corpul tânăr, menținându-ți elasticitatea acestui țesut. Astfel ne menținem și tinere. Este ca atunci când păstrezi memoria mușchilor, dar acum este vorba de o memorie anti-aging.

Miochina ne întinerește

Potrivit unei alte cercetări, publicate recent în New York Times, miochina, o substanță pe care mușchiul contractat o eliberează în timpul exercițiilor, este puntea de legătură între pielea tânără și mișcare. Cu alte cuvinte, studiul aduce și mai clar în lumină procesele care au loc atunci când viteza sângelui crește și fascia este flexată. Chiar și persoanele care se apucă la o vârstă mai înaintată de exerciții vor observa o diferență imediată în calitatea pielii lor. În timpul unui examen la microscop, mostrele de piele ale persoanelor care fac antrenamente nu le trăda vârsta, arătând mult mai tânără.

Citește și: Cremă antirid de față preparată chiar la tine acasă

Fără stres

Dacă nu te stresezi atunci și pielea ta arată mult mai bine. Iar antrenamentele mențin nivelul cortizolului, hormonul care este eliberat atunci când suntem stresate, la un nivel scăzut.  Noëlle Sherber, o altă expertă în dermatologie, din Baltimore, explică de ce pielea noastră are foarte mult de suferit atunci când suntem stresate. ”Nivelul ridicat de cortizol este strâns legat de producția de sebum, ceea ce duce la apariția coșurilor, acneei și a altor probleme ale pielii. Tot cortizolul în cantități mari afectează producția de colagen din piele, determinând epiderma să îmbătrânească prematur”, spune Sherber, adăugând că astfel putem face riduri și ni se lasă pielea.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter