De ce este bine să bei apă de cocos

De Amelia Matei, pe
Apa de cocos este o băutură foarte sănătoasă, care nu ar trebui să îți lipsească din alimentație. Vezi cum te ajută.

Numeroase studii au arătat că apa de cocos are proprietăți antivirale, antibacteriene și anti-inflamatorii. În plus, are antioxidanți, astfel că te ajută să lupți împotriva bolilor cronice. Apa de cocos conține 95% apă, dar și nutrienți importanți, precum zahăr, vitamine, minerale și amino-acizi, astfel că ai toate motivele să o consumi.

Hidratează

Apa de cocos este o băutură naturală, care hidratează foarte bine organismul, deoarece conține cinci electroliți esențiali de care are nevoie corpul pentru a-și regla temperatura. În plus, conține și minerale importante, precum potasiu, magneziu, calciu, sodiu și fosfor, care te vor ajuta să îți îmbunătățești performanța fizică și să ai energie.

Energie pentru creier și mușchi

Un pahar de apă de cocos conține mai mult potasiu decât o banană. Acest nutrient este foarte important, deoarece reglează bătăile inimii și funcțiile musculare. Electroliții ajută sistemul nervos și transmisiile nervoase, îmbunătățind funcțiile cognitive.

Previne îmbătrânirea prematură

Apa de cocos conține un grup de hormoni vegetali care influențează creșterea, dezvoltarea și îmbătrânirea plantelor. Alte studii au arătat că aceste substanțe au efect anti-îmbătrânire și asupra celulelor umane, astfel că această apă te va menține tânără mai mult timp.

Îmbunătățește digestia

Apa de cocos acționează ca un tonic digestiv și este folosit de multă vreme pentru a trata constipația, diareea și paraziții. Consumul acestei băuturi îți îmbunătățește digestia, datorită enzimelor bioactive. Ține, însă, cont că ar trebui să bei apă de cocos cu moderație, deoarece are efect laxativ, când este consumată în exces.

Întărește sistemul imunitar

Datorită conținutului de acid lauric, apa de cocos are proprietăți anti-fungice și anti-virale, precum și proprietăți antibacteriene. Băutura te ajută, astfel, să îți întărești sistemul imunitar, pentru a preveni diferite boli. Acidul lauric este eficient mai ales în tratarea infecției cu candida, dar și a herpesului și infecției cu HIV.

Menține sănătatea tractului urinar

Apa de cocos are efect diuretic, astfel că ajută la îmbunătățirea sănătății rinichilor. Consum-o cu regularitate și vei elimina mai ușor pietrele și nisipul de pe aceste organe.

Este bogată în nutrienți esențiali

Apa de cocos are numeroase vitamine din complexul B, precum și zinc, seleniu, iod sau sulf. Antioxidanții din apa de cocos luptă împotriva radicalilor liberi, astfel că va ține departe cancerul și bolile cronice.

Este săracă în calorii

Apa de cocos conține doar 46 de calorii pe cană și doar o cincime din cantitatea de zahăr care se găsește în alte sucuri de fructe. Are un gust delicios și este foarte eficientă în lupta împotriva kilogramelor în plus. Consumată cu regularitate, te va ajuta să slăbești sănătos, fără să te deshidratezi.

Reglează PH-ul organismului

Apa de cocos te ajută să elimini acidul din organism și reglează nivelul PH-ului. Corpul trebuie să aibă un PH ușor alcalin, deoarece aciditatea sa duce la diferite tipuri de boli cronice.

Menține sănătatea cardiovasculară

Apa de cocos este bună și pentru inimă. Dacă o consumi cu regularitate, reduci nivelul colesterolului rău și previi formarea de cheaguri de sânge. În plus, te va ajuta să previi un infarct sau apariția altor boli de inimă.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter