Tratament din 2 ingrediente pentru călcâie foarte crăpate

De Amelia Matei, pe Ultimul update Miercuri, 23 martie 2016, 14:35
Călcâiele au de suferit pe timpul verii, când, din cauza încălțămintei, se pot crăpa, usca și pot apărea bășici sau bătături. Pentru a avea, indiferent de anotimp, călcâie frumoase, îți recomand o mască pe bază de avocado și banane, care îți face pielea moale și catifelată.

Masca este eficientă mai ales pentru călcâiele foarte crăpate!

Ingrediente:

O banană coaptă

Jumătate de fruct de avocado

Cum se prepară:

Amestecă la blender banana și avocado. Aplică pasta pe călcâie, mai ales în zonele în care vezi micile crăpături de pe călcâie.

Această mască îți lasă pielea mătăsoasă, fină ca obrazul de bebeluș, și poate fi folosit indiferent de piele. Soarele poate fi o amenințare pentru piele în orice perioadă a anului, nu doar vara.

Citește și: Lucrurile ciudate care se întâmplă cu picioarele tale când îmbătrânești

De asemenea, este eficientă și pentru persoanele care suferă de psoriazis, dermatită, sclerodermie. Masca trebuie să stea pe călcâie timp de 15-20 de minute, pentru rezultate optime.

Este nu doar un tratament-minune, dar și un remediu natural, foarte ieftin, care poate fi făcut rapid, la tine acasă. Folosește-l mai ales atunci când porți papuci, sandale sau pantofi cu vedere la călcâie.

Iată de ce este eficientă această mască!

Avocado conține vitamina E din belșug, care protejează pielea împotriva arsurilor solare, dar acționează și ca factor de protecție împotriva razelor UV și, deci, te apără zi de zi împotriva riscului de a face cancer de piele. Previne îmbătrânirea prematură din cauza expunerii exagerate la soare, precum și apariția petelor. Aplicată pe tot piciorul (inclusiv talpă, degete, unghii), tot datorită fructului de avocado, masca hrănește și unghiile. Atât bananele cât și avocado sunt bogate în vitamina B6, cunoscută ca ingredient pentru tratamentele unor boli de piele precum dermatita.

Citește și: Ce să pui în ghete ca să nu mai înghețe picioarele

La rândul lor, bananele conțin minerale și vitamine de care organismul nostru are nevoie, în special mangeziu și potasiu. Acesta din urmă tratează sclerodermia.

După ce faceți această mască, nu aruncați coaja de la banană. Dacă vă confruntați cu acnee, utilizați-o pe zonele cu probleme, masând ușor.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter