Trucuri care te ajută să previi retenția de apă

De Consuela Stratulat, pe Ultimul update Joi, 10 februarie 2022, 11:18
Retenția de apă este o problemă care poate afecta orice persoană. Vezi cum poți să o previi.

Sunt multe motive pentru care ai putea avea mâini și picioare umflate: poate ai avut o zi lungă la muncă, ești supraponderală, ești însărcinată ori consumi prea multă sare, potrivit steptohealth.com. Dacă te confrunți constant cu această problemă, mergi la medic, pentru că s-ar putea ca rinichii tăi să nu funcționeze foarte bine. Dacă, însă, observi rar că ești un pic mai umflată decât de obicei, poți încerca câteva trucuri care te vor ajuta să previi retenția de apă.

De ce apare retenția de apă

Sunt mai multe cauze care duc la retenție de apă. Tensiunea arterială mare, bolile de inimă, o dietă nesănătoasă, schimbările hormonale, menopauza, stresul sau consumul prea mic de apă favorizează apariția acestei situații neplăcute. Când organismul tău nu primește suficientă apă, mecanismul său de apărare este să rețină lichidele pe care le mai are. Este ca un baraj care previne eliberarea apei, de aceea este indicat să bei cel puțin doi litri de apă pe zi.

Cum previi retenția de apă

Primul pas este să descoperi cauza retenției de apă și să fii conștientă de felul în care îți afectează corpul. De cele mai multe ori, vei observa că ai mâini, picioare și glezne umflate. Pentru a scăpa de asta, trebuie să adopți un stil de viață mai sănătos.

În primul rând, consumă mai multe fructe bogate în apă, precum portocale, mere, pere sau afine, deoarece au și multe vitamine și antioxidanți. În al doilea rând, este important să îți îmbunătățești circulația la extremități. În acest sens, fă cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi.

Foarte important este să mănânci mai puțină sare. Dacă îți este greu să faci asta, cel puțin ai putea opta pentru sare roz, pentru că are mai puțin sodiu. Renunță și la alimente procesate, pentru că acestea au cantități foarte mari de sodiu. Nu uita că dacă nu consumi destule proteine, nivelul de albumină scade, astfel că vei reține lichidele în țesuturi.

Oricât de ocupată ai fi, este important să dormi între șapte și opt ore pe noapte. La birou, încearcă să îți schimbi postura cât poți de des. Somnul și relaxarea sunt esențiale pentru a preveni retenția de apă în picioare și glezne. Renunță să renunți la hainele mulate, mai ales dacă stai mult jos.

Sursa foto: 123rf.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter