10 greșeli pe care le faci atunci când alegi încălțămintea de vară

De Amelia Matei, pe Ultimul update Marți, 25 iulie 2017, 12:38
În perioada verii, rafturile magazinelor ne captează atenția cu o gamă vastă de modele de încălțăminte. Dar pe lângă aspectul lor, trebuie să luăm în considerare și sănătatea, confortul și igiena piciorului atunci când ne alegem pantofii de vară.

Iată care sunt ce mai mai frecvente 10 greșeli pe care le facem atunci când alegem încălțămintea pentru vremea caldă:

  1. Talpa este prea îngustă

Purtarea pantofilor a căror tălpi sunt prea înguste creează o impresie neplăcută. În plus, poate contribui la deformarea articulațiilor piciorului și poate conduce la apariția unor bătături pe degetele de la picioare. Pantofii înguști dau impresia unor unghii incolore și irită pielea.

  1. Amplasarea greșită a încuietorii

Atunci când o pereche de încălțări nu ți se potrivește, piciorul nu se sprijină pe întreaga suprafață a pantofului, ci numai pe cele două extremități: cel de sub călcâie și cel de sub talpa piciorului. Purtarea acestor pantofi cauzează probleme de circulație a sângelui și duce la formarea porilor, a transpirației excesive și dureri de picioare.

  1. Talpa este mai lungă decât piciorul

N cazul șlapilor și a sandalelor care se prind între degete, distanța dintre vârfurile degetelor de la picioare și marginea din față a tălpii este de obicei prea mare pentru confort. Distanța obișnuită nu ar trebui să fie mai mare de 0,4 inch. Când marja este prea mare, mersul pe jos este nesigur și poate provoca boli de țesuturi și articulații.

  1. Talpa este prea scurtă

În acest caz, mușchii sunt tot timpul tensionați, iar încărcătura piciorului este distribuită uniform. De asemenea, există riscul de a-ți luxa un călcâi. Atunci când încerci pantofi noi, nu uita să te orientezi pe cel mai din față punct al piciorului.

  1. Încălțările sunt prea largi

Dacă pantofii sunt largi, singurul lucru care-i împiedică să-ți cadă sunt degetele de la picioare. În consecință, mușchii picioarelor se suprasolicită, ceea ce îți poate oferi un mers inestetic. În plus, purtarea unor astfel de pantofi poate duce la deformarea picioarelor și dureri de genunchi și de spate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Citeşte continuarea pe pagina următoare: 1 2

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter