5 accesorii pe care trebuie să le ai în garderobă

De Unica.ro, pe

Stilul vestimentar al fiecărei persoane este diferit, chiar dacă, în alegerea lui, ținem cont de tendințele din modă. 

Pentru a putea să-ți evidențiezi cât mai bine preferințele în materie de fashion, poți alege să porți accesorii sofisticate sau care, din contră, nu ies prea mult în evidență, nuanțe țipătoare sau clasicul alb-negru, haine oversized sau rochii mulate. În funcție de preferințe, de starea de spirit, de evenimentul la care participi, alegerea outfitului perfect nu este niciodată o decizie prea simplă.

Există, însă, câteva accesorii care, indiferent de personalitatea ta, de tendințele din modă sau de stilul vestimentar pe care îl preferi, sunt necesare în garderoba unei femei. 

1. Ochelari de soare

O pereche de ochelari de soare nu doar că te protejează împotriva razelor ultraviolete, îți ascunde cearcănele și îți dă un aer misterios, dar reprezintă și un accesoriu care poate aduce un plus de eleganță unei ținute vestimentare banale. Forma și culoarea ochelarilor aleși depind de outfitul pe care vrei să îl abordezi și de stilul care te caracterizează. Ochelarii „aviator“ sunt printre accesoriile preferate de celebrități și se potrivesc atât ținutelor casual, cât și celor elegante. Ochelarii de soare „wayfarer“ oferă un look hollywoodian, sunt potriviți pentru toate formele feței și sunt extrem de versatili. În schimb, ochelarii „ochi de pisică“ aduc vestimentației tale un strop de „dramă“. Indiferent de alegerile făcute, ochelarii de soare sunt printre accesoriile care n-ar trebui să lipsească din garderoba ta.

2.  Pălărie

Un alt accesoriu care oferă eleganță unei ținute este pălăria. Acest obiect vestimentar îmbunătățește, de cele mai multe ori, aspectul unui outfit, dar este util și în zilele în care nu reușești să-ți aranjezi părul așa cum îți dorești sau nu ai timp să faci asta. Iată, așadar, cum poți da o tușă de eleganță ținutei tale în orice anotimp. Ce este important e să alegi pălăria potrivită pentru forma feței tale. 

3. Poșetă

E adevărat că în ultima perioadă majoritatea femeilor preferă gențile voluminoase în detrimentul clasicelor poșete. E mai simplu să pui într-o geantă mai mare toate obiectele de care ai nevoie pe parcursul unei zile. Dacă ești o persoană cu un program încărcat și ai nevoie, în activitățile zilnice, de fel și fel de gadgeturi, de un smartphone cu un ecran cât mai mare sau de un laptop, atunci poșeta clasică ți se poate părea un accesoriu inutil. Însă acest obiect vestimentar poate adăuga un strop de eleganță ținutei tale. În plus, unele dintre poșete pot fi extrem de încăpătoare și funcționale, astfel încât să poți lua cu tine lucrurile de care ai neapărată nevoie.

4. Cercei

Dacă nu știi ce bijuterii să porți atunci când îți alegi outfitul pentru o zi la locul de muncă, cerceii cu șurub sunt mereu una dintre alegerile corespunzătoare. Aceștia pot fi ideali pentru o varietate de ținute, de la casual la elegante, sunt ușor de purtat și sunt accesorii care se potrivesc tuturor stilurilor vestimentare. Din perle, metale prețioase sau handmade, cerceii cu șurub se numără printre accesoriile care ar trebui să-ți completeze garderoba.

5. Ceas

Niciun alt accesoriu nu conferă mai multă eleganță unei ținute decât un ceas clasic potrivit pentru încheietura mâinii tale. Deși există o varietate de modele din care poți alege obiectul vestimentar care să te anunțe când e timpul să pleci de la locul de muncă sau cât mai ai până la întâlnirea cu prietenii, ceasul clasic este cel care nu ar trebui să-ți lipsească din garderobă. Și asta nu doar pentru că oferă eleganță ținutei tale, dar ceasul clasic este alegerea potrivită indiferent de outfitul ales. 

Ție ce accesorii îți completează mereu ținutele vestimentare?

(P) Material realizat în colaborare cu

Sursă foto: Victoria Chudinova/ Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter