5 sfaturi pentru a călători lejer, dar cu stil

De Unica.ro, pe
Călătorile se numără printre marile plăceri ale vieții: vizitezi locuri noi, orizonturile îți sunt extinse și conturile tale de social media sunt clar la cel mai înalt nivel.

Din păcate, împachetatul bagajelor nu este chiar cea mai încatătoare experiență. Știu prea bine ce înseamnă să sari de o mie de ori pe bagaj pentru că ai avut neapărat nevoie de a cincea pereche de pantofi. În același timp, știu ce sentiment ai când persoana de la check-in îți spune că ți-ai depășit limita de kg.

Dar să nu uităm de drumul obositor prin aeroport în care îți târăști valiza care aproape explodează și regreți faptul că ești atât de prost organizată.

Dacă ești una dintre femeile care iubesc să călătoarească, dar nu știi cum poți să ai ținute frumoase fară să împachetezi întreaga garderobă într-o valiză de 23 de kg, ai ajuns în locul potrivit.

Ba mai mult! Dacă vrei să devii o maestră în împachetatul bagajelor de mână (ca să nu mai cheltuiești banii pe valiza de cală) și să economisești pentru a-ți cumpăra cât mai multe suveniruri, aceste 5 sfaturi sunt perfecte pentru tine. Bon Voyage!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maryam | Home Organization (@homganize) on

3 culori care se asortează fac diferența

Atunci când decizi ce vei împacheta, alege piese în trei culori care se asortează.

Astfel, vei putea să le potriveșți între ele și să creezi diverse ținute pentru zile diferite, sau chiar ocazii diferite. Atunci când alegi culorile, ia în considerare locația în care vei călători.

De exemplu, dacă mergi în Paris, sau oricare altă destinație urbană, orice combinație de alb, negru, bleumarin și gri închis reprezintă o alegere înțeleaptă.

Pentru vacanțe la mare sau excursii în aer liber, kaki, bej și nuanțe deschise de oranj și galben funcționează întotdeauna.

Un material foarte versatil pentru zilele de vară, dar și pentru ieșirile seara, este inul alb. În același timp, atunci când vorbim de piese de îmbrăcăminte, poți opta pentru o pereche de blugi, o pereche de pantaloni de calitate, o cămașă în dungi, un sacou și un tricou comfortabil.

Ca să împachetezi eficient, lejer, dar și cu stil, ar trebui să te gândeșți dacă piesele alese vor putea fi purtate de două sau chiar de trei ori, reușind să arate în continuare bine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sara Furie (@ladyandminifurie) on

Mai usor cu pantofii

Eu sunt prima persoană care împachetează șase perechi de încălțăminte și ajunge să poarte maxim două pe întreagă perioadă a călătoriei.

Totuși, cea mai practică decizie ar fi să împachetezi trei perechi de încălțăminte: adidași, o pereche de pantofi comfortabili, de purtat în timpul zilei( balerini, espadrile, sandale) și pentru seară, o pereche de sandale cu toc dacă îți sunt comfortabile.

Vor fi cazuri în care acest număr poate varia.

De exemplu, dacă mergi la mare, va trebui să împachetezi și o pereche de șlapi. Iar, dacă vacanța ta are loc în anotimpuri mai friguroase, s-ar putea să trebuiască să înlocuieșți balerinii cu ghetele, și sandalele de seara cu tocuri închise sau chiar ghete peste genunchi.

Un truc de ținut minte: alege încălțăminte în culori cât mai neutre, dar și practice: negru, maro, bleumarin, bej.

Colanții de sport sunt cei mai buni prieteni

După cum probabil ai observat, hainele de sport au devenit din ce în ce mai apreciate și acceptate în lumea modei. Astăzi ai acces la haine de sport care nu sunt doar comode, dar și foarte stilate.

Deci, pentru următoarea ta călătorie, în special dacă ai un zbor lung, alege să porți haine de sport. O idee bună sunt colanții termici și o bluză de sport cu mâneci lungi din bumbac. Iar încălțămintea intră deja în cele trei perechi.

Accesoriile sunt cheia

Câteva acesorii alese corect, pot schimba întreaga ținută. În următoarea ta călătorie asigură-te că împachetezi bijuterii speciale, de tipul unui inel care iese din anonimat, unor cercei de dimensiuni mari, și a unui colier statement.

O altă idee care te va ajuta să economisești spațiu în valiză, este să îți împachetezi machiajul într-un plic stilat, pe care îl vei putea folosi și ca geanta de seară.

O ținută elegantă, dar flexibilă este răspunsul

Dacă în călătoria ta ai în plan participarea la o seară formală sau la un eveniment, nu te complica cu rochii bufante, costume grele, sau jachete care ocupă foarte mult spațiu. În schimb, optează pentru o rochie tip furou (slip dress), perechea de sandale cu toc (care intră deja în cele 3 perechi de încălțăminte) și o pereche de cercei statement.

Ideal ar fi să poți folosi piesele din această ținută într-o altă seară, sau cu o alta ținută.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter